≫ 

Prve reči Vanjine mame nakon skupljenog novca za skupi lek: Iz suza idemo u smeh, najteža psihička igra

Ono što bi se skupljalo najmanje tri meseca, zahvaljujući dobrim ljudima u Srbiji skupljeno je za tri dana

  • 9
Vanja Malović Foto: Privatna arhiva

Ovo je najteža psihička igra. Iz suza idemo u smeh, skroz smo rastrzani. Ali, zbog naše Vanje, gledamo samo napred. I uskoro, nadamo se sledeće nedelje, krećemo u novu rundu.

Ovako Milica Malović, mama male Vanje koja boluje od spinalne mišićne atrofije, govori za Telegraf.rs o putu ka spasonosnom leku Zolgesmi za koji je u rekordnom roku prikupljeno 2.500.000 evra. U trenutku kad su njeni mama i tata saopštili da imamo još samo 4 dana da skupimo novac, pre nego što preslatka devojčica napuni šest meseci (doktori su preporučili da je to rok do kad treba da primi lek), na računu Malovića bilo je milion i 400.000 evra.

Nedostajalo je više od milion evra i za samo tri dana, taj novac je prikupljen.

- Bogu hvala, desilo se čudo. Ono što bi se skupljalo najmanje tri meseca, zahvaljujući dobrim ljudima u Srbiji skupljeno je za tri dana. Hvala vam dobri ljudi, zbog vas je Vanja dobila šansu. Nezvanično smo dobili informaciju da je doktorka pogledala Vanjine snimke. Sada preostaje da sledeće nedelje uradimo analize krvi i, iskreno se nadam, da onda krajem sledeće nedelje i krećemo na put - priča Milica za naš portal.

Mala Vanja se ne da. Kao i njeni roditelji, rođeni je borac, a sutra puni šest meseci. Ipak, bolest je uznapredovala, što se vidi i u nekim svakodnevnim aktivnostima, a najviše kada Vanja vežba sa svojim fizioterapeutom.

Kako su roditelji pričali, ona više ne može da podnese ni najprostrije vežbice. Ne pomaže ni pesma fizioterapeuta, ni pesmice sa telefona, nju ovo sada prosto boli. Bolest pristiže u sve teže obliku. Njene suzice dovoljno govore, ali vežbati se mora. Zato je bilo bitno da se novac skupi što pre i da sada svi držimo fige da Vanjica ubrzo primi lek i da nas obraduje svojim oporavkom.

Video: Pomozimo da mala Vanja pobedi SMA: Ostalo je još 20 dana! Ne dozvolimo da ikad zaplače od bolova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    12. novembar 2021 | 11:10

    Svaka cast za sve dobre ljude.....jos jednom smo dokazali da udruzenim snagama mozemo sve....Vanjici od srca zelim brz' oporavak.....

  • ❤️❤️❤️

    12. novembar 2021 | 11:00

    Srce maleno.Uz Tebe smo bili kao i uz svu drugu decu.Vi ste nasa buducnost.Nadam se da ces sto pre primiti svoj lekic.Zeljno iscekujemo i taj dan.❤️❤️❤️

  • Dragica

    12. novembar 2021 | 11:18

    Sretan put duso, budi hrabra i uvek nasmejana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA