≫ 

Lončar o kovid propusnicama: Možda im produžimo rok, daju rezultate

Ministar zdravlja rekao da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji

  • 61

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da smatra da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji, te da se razmišlja o tome da im se produži rok.

Otvarajući u Nišu dve nove angio-sale za invazivno kardiološku dijagnostiku, Lončar je rekao da bi, u interesu građana, mogao da bude produžen rok u kome će kovid propusnice biti obavezne.

- Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo, na tome ćemo insistirati - rekao je Lončar.

On je rekao da je cilj da građani imaju sigurnost.

- Ne želimo da budu taoci, posebno oni građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi - rekao je ministar.

Lončar je rekao i da je vakcina najbolji način zaštite od koronavirusa, ali i jedini način da se sve drži "pod kontrolom".

- Kako stvari stoje, naša nova normalnost će biti takva da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih pet do šest meseci, u zavisnosti od vrste vakcine. To je način da držimo sve pod kontrolom, drugačije nećemo moći - rekao je Lončar.

Ministar je rekao da nikom nije u cilju da dođe do novog zatvaranja i zato je još jednom apelovao na ljude da se vakcinišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xyz

    13. novembar 2021 | 15:27

    Neka neko nacrta ljudima da i VAKCINISANI mogu da obole i sire virus, znaci da u klubu gde su svi vakcinisani MOZE da ima zarazenih...

  • Perikle

    13. novembar 2021 | 15:18

    E,kad dr Loncar kaže,onda sigurno nije tako! Evo ja cu da mu objasnim tu priču oko propusnica!one apsolutno nemaju nikakvog uticaja na pad broja zaraženih!U pitanju je tajming kada su uvedene,pa je prirodno smanjenje broja zaraženih iskorišćeno da se istakne da je to zbog propusnica!najobičnija manipulacija! Videćemo vas,ako ne daj boze ponovo krene da raste broj zaraženih,šta ćete onda,i ko će da bude kriv!Ja znam!

  • Цоа

    13. novembar 2021 | 15:19

    Нека уведу 24 сата, па да видимо шта ће следеће да смисле, стоп неиспитаним вакцинама, до победе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA