≫ 

Njihov cilj je nasmejano lice domaćina: Užička "super ekipa" besplatno cepa drva za sugrađane

Tvrde da ih u timu ima dovoljno da svakome izađu u susret, ali su uvek otvoreni da prihvate nekog novog u svoj tim

  • 1
Sekira drvo drva ogrev Foto: Shutterstock

"Super tim" sastavljen od Dušana, Vuka, Stefana, Marka, Dejana, Miloša, Igora i Bojana, koji su staroisti od 24 do 36 godina, ovih dana odaziva se na pozive svima onima kojima treba pomoć u pripremi drva za ogrev. Ono što ih je uvrstilo u red užičkih "superheroja" jeste što čitav posao obavljaju potpuno besplatno.

Kako javlja Užice oglasna tabla, motiv ovih momaka jeste isključivo nasmejano lice domaćina kome učine uslugu.

- Raspitivali smo se ima li neko domaćinstvo sa starinom, koji nije baš pri snazi , sa babom ili dedom, raspitivali smo se i za samohrane majke, za one kojima bi pomoć od nas u tom momentu dobro došla - priča Bojan.

Kako kažu ovi mladići, čiji gest uživa veliku podršku sugrađana, bude i ponekih zlih komentara.

- Imali smo situaciju da nas je jedna samohrana majka pozvala da joj složimo drva, gde je od njene rodbine i komšija dobila prozivke što nas je zvala, jer nije ugrožena, da je mogla da plati nekoga. Ali to nije poenta. Ona je žena, nema muža pored sebe i treba joj pomoći. Mi smo našli volju i snagu da to uradimo - objašnjava Miloš.

Ovi momci dodaju na kraju da novac nije poenta i da su tu da pomognu i onima koji nemaju vremena, kao i da im srećni ljudi pružaju najveću satisfakciju.

Takođe, tvrde da ih u timu ima dovoljno da svakome izađu u susret, ali su uvek otvoreni da prihvate nekog novog u svoju "super ekipu".

Video: Ugroženi, a tako zahvalni: Jedno selo u Gvatemali nosi ime Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA