≫ 

Preminuo osnivač i direktor RTV "Melos": Izgubio bitku sa korona virusom

"Melos" počeo kao diskografska kuća

  • 1

U Beogradu je danas, od posledica korona virusa, preminuo Zoran Jovanović, osnivač i direktor Radio televizije "Melos" iz Kraljeva.

Jovanović je godinama bio neumorni medijski pregalac. „Melos“, koji je bio njegov zaštitni znak, počeo je kao diskografska kuća 1984. godine, kada je osnovana i televizija, a ideja je bila da ona bude logistika diskografiji. Međutim, stvari su se promenile posle 2000. godine u korist televizije, pa je diskografija postala logistika televiziji.

TV „Melos” osnovana je 1992. godine u Kraljevu, a svoj rad širila je na studija u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru, u Ivanjici. Programski koncept medijske kuće na čijem čelu je godinama bio Zoran Jovanović danas je informativno-zabavnog karaktera.

Zoran Jovanović bio je diplomirani ekonomista, u svetu medija posvećeni profesionalac, a zahvaljujući medijskoj kući na čijem je čelu bio, svakodnevno su informisani građani većeg dela Srbije kroz tri informativna dnevnika, piše Krug.rs.

Zoran Jovanović ostavio je iza sebe suprugu i dva sina.

Video: In memoriam Merima Njegomir: Stavi ruzmarin ispod jastuka nek nam večno miriše, zovi anđele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    30. jul 2023 | 00:41

    Vecnaja pamjat. Neverovatno sjajan covek, moralna gromada, ljudina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA