≫ 

Užički Supermen završio fakultet u 73. godini: Posle Moskve, planira pešice na Olimpijadu

"Život bez maštanja i bez učenja nema smisla"

  • 2
Milovan Milutinović, Supermen iz Užica Foto: RINA.rs

Da su godine samo brojka, dokazuje Milovan Milutinović poznatiji kao Užički Supermen koji je u 73. godini završio Fakultet za sport i turizam u Novom Sadu. Obožava sport, iz benča diže 100 kilograma, a nije mu teško da pešice ode do Moskve i Londona.

- Da bi to neko radio iza sebe mora da ima pedeset godina treninga. Potrebno je aktivno vežbanje, osluškivanje tela, da tokom dana imate redovne obroke, ali i da znate koliko ćete spavati. Ambicija i cilj moraju biti postavljeni toliko daleko da ne mogu da se dohvate. Život bez maštanja i bez učenja nema smisla - objašnjava Milovan za RTS.

Ukolko želite da imate zapažene rezultate kao Užički Supermen, potrebno je da se odreknete prasetine i jagnjetine, a samokontrola i disciplina su ključ uspeha.

- Pre dvadeset dana napravio sam strateški plan za moj treći izazov. Krećem put Kadinjače, Zvornika, Zagreba, Ciriha za Strazbur, a potom produžavam na Olimpijske igre 2024. godine. Skeptici i lažni prijatelji kažu gde ti i šta ti u tim godinama, a ja da im dokažem da sam uspeo da pomerim granice ljudskih mogućnosti sa činjenicama koje svet nije video. To me ispunjava i čini srećnim - kaže Milovan.

Milovan je napisao i knjigu Nemoguća misija u kojoj je opisao kako je izgledao put od Užica do Putina.

Milovan Milutinović Foto: Facebook/privatna arhiva

- Na putu do Moskve nosio sam Putinu čuturicu rakije, a sada da mi neko plati milijardu evra, to ne bih prihvatio, jer me je non-stop udarala. Kroz Poljsku dok sam prolazio hteli su da mi je oduzmu - priseća se Milovan.

Nada se da će po njegovoj knjizi Emir Kusturica ili Radoš Bajić snimiti film, a u koliko se to ne desi, onda će, kako kaže, u sopstvenoj režiji biti i režiser i glumac.

Video: Pirotski Forest Gamp: Vladimir Savić maratonac i u 78. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvonko

    22. novembar 2021 | 08:46

    idi igraj se sa unucima a ne da glumis dvorsku ludu

  • Рус

    22. novembar 2021 | 10:33

    Svaka čast na uspesima volji i hrabrosti,ali zna se šta je ići peške , a šta voziti se kamionom prema Moskvi. Srećno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA