Vanja sa ikonom Bogorodice sutra kreće put Budimpešte, u borbu za srećno detinjstvo

Za Vanju Malović neophodna suma za skupocenu "zolgensmu" skupljena je 11. novembra

  • 4
Vanja Malović, SMA, spinalna mišićna atrofija Foto: Instagram/da.vanja.pobedi.sma

Vanja Malović, devojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije, i za koju je prikupljen novac za skupocenu "zolgensmu" sutra će biti primljena u bolnicu u Budimpešti. Kako se navodi na Instagram nalogu "Da Vanja pobedi SMA", tamo će narednih dana biti obavljeni neophodni pregledi i analize. 

"Dolazi i taj dan, dugo iščekivani ‐ Vanjica će sutra biti prihvaćena u bolnici u Budimpešti, gde će u narednim danima obaviti poslednje neophodne preglede i analize i nadamo se započeti sa genskom terapijom".

"Konačan poziv sa terminom javljanja, a posle nekoliko neizbežnih dodatnih analiza u Beogradu i uplate od strane naše fondacije Budi human, stigao je početkom nedelje".

"Vanja je dobro. Kao i mama Milica, dobila je i svoju ikonu Bogorodice, sa kojom će krenuti u Budimpeštu i, uz njenu i Božiju pomoć, nastaviti svoju borbu za srećno detinjstvo".

"Sve to pošto ste svi vi, dobri ljudi, prethodno učinili šta je bilo do svih nas i pomerili planinu visoku 2.5 miliona evra između Vanje i Budimpešte"! Srećan put Malovići. Srećan put Vanja", navodi se na Instagram nalogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Da Vanja pobedi SMA (@da.vanja.pobedi.sma)

Za Vanju Malović skupljena je suma od 2,5 miliona evra do 11. novembra.

U trenutku kad su njeni mama i tata saopštili da imamo još samo četiri dana da skupimo novac, pre nego što preslatka devojčica napuni šest meseci, jer su doktori preporučili da je to rok do kad treba da primi lek, na računu Malovića bilo je milion i 400.000 evra. Nedostajalo je više od milion. Dan ranije je stigla lepa vest: Srbija se probudila i nedostaje još 500.000.

Pa je jedanaestog dana novembra stigla još lepša vest: na računu Malovića bilo je 2.500.000 evra i Vanja je mogla da počne da se sprema za put u Budimpeštu.

Video: Emotivan snimak male Vanje, koja boluje od SMA: Mama joj svira i peva dečiju pesmicu s njenim imenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rema

    24. novembar 2021 | 16:00

    Ziva i zdrava nam bila zivote mali slatki❤️❤️

  • Boža zemunac

    24. novembar 2021 | 17:48

    VANJA NE BRINI, BOG ĆE TE SAČUVATI. ŽIVA BILA.

  • 🌺🌸🌼

    24. novembar 2021 | 17:44

    Ajmo malena princezo,zivot je pred tobom,.... SRECNO !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA