≫ 

Jocić: Preduzimamo sve mere da kako ne bi došlo do problema sa snabdevanjem električnom energijom

Na sastanku održanom u Užicu bilo je reči o problemima snabdevanja električnom energijom određenih, uglavnom udaljenih i teško pristupačnih terena

  • 1
Bojan Jocić, Užice, sastanak Foto: MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, na inicijativu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina održao je danas sastanak u Užicu radi preduzimanja preventivnih i operativnih mera za smanjenje rizika od prekida napajanja strujom u zimskom periodu i eventualnih šteta od snežnih padavina u Zlatiborskom upravnom okrugu.

- Na inicijativu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, od početka godine, organizovali smo sastanke u 55 lokalnih samouprava koji su imali za cilj sagledavanje situacije i uključenost svih subjekata sistema zaštite i spasavanja, kako bi spremno dočekali eventualne prirodne nepogode - rekao je Jocić.

On je ukazao na probleme snabdevanja električnom energijom određenih, uglavnom udaljenih i teško pristupačnih terena, gde su prethodnih godina u zimskom periodu usled vremenskih nepogoda postojali prekidi elektrosnabdevanja.

- Zbog toga smo se i okupili ovde da nađemo rešenje i pomognemo Elektrodistribuciji Srbije kao nosiocu aktivnosti i preduzmemo sve neophodne preventivne mere kako do problema sa snabdevanjem električnom energijom u predstojećem zimskom periodu ne bi došlo, a sve u cilju podizanja bezbednosti naših građana - poručio je Jocić.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je način na koji ministar Vulin kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije vodi štab doveo do toga da preventivno delovanje postane jedan od prioriteta.

Čaušić je zahvalio i Jociću što zajedno sa Sektorom za vanredne situacije ulaže ogromne napore da građani naše zemlje dočekuju naredne dane spokojniji.

- Tema ovog sastanka je uključivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava i lovačkih udruženja kao ispomoć Elektrodistribuciji Srbije, u preventivnim i operativnim aktivnostima uklanjanja i raščišćavanja prostora oko distributivne mreže, radi obezbeđivanja pouzdanog neprekidnog snabdevanja električnom energijom u zimskom periodu na celokupnoj teritoriji Zlatiborskog upravnog okruga - rekao je Čaušić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Elektrodistribucije Srbije, kao i predstavnici lokalnih samouprava na teritoriji Zlatiborskog upravnog okruga, Vatrogasnog saveza Srbije i lovačkih društava, koji će sa Sektorom već od sledeće nedelje pristupiti rešavanju problema raščišćavanja prostora oko distributivne mreže na ovoj teritoriji.

Video: Vučić donosi vesti iz Rusije: Cena gasa nepromenjena, evo kolika je

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA