≫ 

Novi zemljotres na Kosovu i Metohiji: Iste jačine kao juče i u istom regionu

Potres je zabeležen jutros oko 4.08 sati u okolini Uroševca.

  • 1
Zemljotres Uroševac Kosovo Foto: seismo.gov.rs

Republički seizmološki zavod Srbije registrovao je rano jutros novi zemljotres jačine 2,6 stepeni Rihterove skale na Kosovu i MetohijiPotres je zabeležen jutros oko 4.08 sati u okolini Uroševca.

29. 11. 2021 u 04:08 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Uroševac. Intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti - navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Prethodila su mu dva, jedan jačine 2,4 stepana po Rihteru, registrovan u 2.20 sati sa epicentrom kod Štrpca, a drugi, 2,9 stepeni, u 3.08 sati na području Štimlja, objavio je Republički seimološki zavod.

Naime, u nedelju na istom području oko 18.58 sati zabeležen još jedan potres, koji je takođe bio magnitude od 2,6 stepeni Rihterove skale, navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije.

Video: Da li su gradovi spremni za katastrofe? Juče smo vežbali zemljotres u Kragujevcu, noćas se desio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    29. novembar 2021 | 09:02

    Zemljotres ove jacine moze samo da blago zaljulja predmete koji vise. Ne moze da se oseti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA