≫ 

Najavljena rekonstrukcija opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao jeSlužbu za radiološku dijagnostiku, gde su smešteni najsavremeniji medicinski aparati, poput pokretnog rendgena i elektronoža, čiju je nabavku preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo finansirala Pokrajinska vlada

  • 3
Opšta bolnica sremska mitrovica Foto: Obsm.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas tokom posete Sremskoj Mitrovici da je Pokrajina u proteklih pet godina uložila više od 230 miliona dinara u Opštu bolnicu u tom gradu i nabavku nove medicinske opreme, ističući da je u toku priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju tog objekta.

Mirović je obišao Službu za radiološku dijagnostiku, gde su smešteni najsavremeniji medicinski aparati, poput pokretnog rendgena i elektronoža, čiju je nabavku preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo finansirala Pokrajinska vlada.

- U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, na Odeljenju za radiologiju, u uslovima kovida, zabeležen je dvostruko veći broj rendgenskih pregleda i to je ilustracija truda, angažovanosti i posvećenosti zdravstvenih radnika u ovoj i drugim bolnicama u našoj zemlji, na čemu smo im zahvalni - rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje da Kancelarija za javna ulaganja u narednom periodu pristupi rekonstrukciji objekta te bolnice.

On je ovom prilikom obišao i radove vredne gotovo 100 miliona dinara na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale, izgrađene 1971. godine, koja pripada novom objektu Osnovne škole „Jovan Popović“, kao i rekonstruisani sportski teren u okviru Sokolskog doma „Partizan“.

- Radovi na kompletnoj rekonstrukciji školske sale odvijaju se predviđenom dinamikom i očekujemo da će đaci na proleće imati nastavu fizičkog u bezbednom i funkcionalnom sportskom objektu - izjavio je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada od 2016. godine kontinuirano investirala u projekte u Sremskom okrugu, poput industrijskih zona i lokalne putne infrastrukture, te je najavio da će ulaganja biti nastavljena i u narednoj godini.

- Očekujemo da budžet AP Vojvodine za 2022. godinu bude usvojen 16. decembra i nakon toga već od januara pristupićemo novom investicionom ciklusu. I dalje držimo visok nivo kapitalnih ulaganja u odnosu na ukupan budžet, oko 26-27 procenata, što garantuje nove investicije i naš doprinos rastu BDP-a, ali i konkretne projekte koji će omogućiti da ljudi žive bolje u svojim sredinama - naveo je Mirović.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović zahvalila je Pokrajinskoj vladi na podršci, istakavši uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    7. decembar 2021 | 15:11

    A Lazarevac? I bog digo ruke. Dom zdravlja u Lazarevcu ruglo nad ruglom ma ni kreč nije video godinama. Tuga dodjite da vidite. Ali dobro taj Lazarevac kao Beogradska opština petnaest godina ni vofu nema. Grad duhova.

  • Marija

    7. decembar 2021 | 18:06

    Konačno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA