≫ 

Kako se Srbi brane od vejavice: Traktorima čiste sneg, ograđuju dvorišta zbog klizavog puta

Ljudi na sve načine pokušavaju da se zaštite od snega

  • 1

Sneg koji već danima veje na planinama u Srbiji, preti da poremeti saobraćaj i građanima napravi probleme u svakodnevnom životu. U Svrljigu su mašine za čišćenje već poslate da pomognu zakrčenim kolima, u Ivanjici putevi prave strah da automobili skliznu u dvorišta ljudi, dok je na Zlataru bilo i onih koji su sami uzeli stvari u svoje ruke i rešili da očiste svoj kraj od vejavice.

U Svrljigu danas je padao sneg koji bi, ako nastavi ovim intenzitetom do jutra, mogao da napravi dodatne probleme na saobraćajnicama i uspori sanaciju kvarova na elektro-mreži.

Iz JKP "Svrljig" su za Telegraf.rs rekli da je trenutno sve prohodno u Svrljigu, a da su juče mašine bile poslate u istočni deo sela.

- Juče su sve mašine bile na terenu u istočnom delu. U 12 sati popodne je u selu Burgina, u zaseoku Gajinci, bilo poluprohodno, imali su problem da izađu kolima, pa smo morali da pošaljemo vozilo - rekli su nam iz JKP "Svrljig" i dodao:

- Sada su svi putevi prohodni, trenutno nemamo nijedan prijavljeni problem.

Na snimku se vidi kako mašina za čišćenje snega, krči zavejani put i prolazi kroz neprohodnu šumu.

Na Zlataru za traktor prikačen čistač snega

Ilija Jelić iz zaseoka Zvijerci u Debelje rešio da je pomogne sebi i svojim sugrađanima tokom snežnih dana.

Čim je sa ukućanima položio stoci, Ilija Jelić iz zaseoka Zvijerci u Debelje, seo je za volan traktora i očistio put do glavnog druma, ali i raskrsnice Debelja – Štitkovo, prenosi Zlatar info.

Seoske domaćine ne može da iznenadi sneg. Na jednom od četiri traktora u domaćinstvu, snage blizu 80 konja, na vreme je prikačen čistač snega, inače ručni rad četvorice ukućana.

U Ivanjici prave ograde na putevima

Dragomir Gojković živi tik uz put Ivanjica- Kušići i postoji opasnost da mu auto sklizne u dvorište. Zato je preduzeo sve mere zaštite kako bi se ogradio od problema. Za sada nije imao neprijatnosti ali mu ipak nije svejedno kada neki kamion zatutnji putem, prenosi Info liga.

On je ogradio deo klizavog puta koji se graniči sa njegovim dvorištem, i tako se zaštitio od sletanja automobila.

Video: Autobus sleteo s puta blizu Kremne: Kolaps na putu, šleper se preprečio na magistrali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    10. decembar 2021 | 07:15

    Ma to nije tačno ti snimci su iz vremena žutih oni su krivi za sve. Naš predsednik je sve rešio. Prvi smo u svemu u evropi i svetu. Otkud sneg od 30 cm da pravi probleme. Sem ako nas iznenadi u DECEMBRU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA