U Srbiji danas oblačno i hladno: Susnežica i sneg u većem delu zemlje

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno s kišom

  • 0
Sneg Fruška gora Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

U Srbiji danas oblačno i hladno, u nižim predelima kiša i susnežica, na planinama sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina u centralnim i južnim krajevima Srbije.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak, južnih i istočnih smerova.

U toku dana vetar će biti u skretanju na severni prvo u Vojvodini, a uveče i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od -2 do 3, a najvisa od 3 do 7 stepeni. U toku noći prelazak kiše u sneg i u nizim predelima, a severni vetar biće u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno s kišom.

U prvom delu dana duvaće umeren istočni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na severni, a uveče i u pojacanju. Najniza temperatura oko 2, a najviša oko 4 stepena. Uveče i u toku noći postepen prelazak kiše u sneg.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa snegom, samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, a na planinama i više uz stvaranje snežnih nanosa.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 cm novog snega. U ponedeljak pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje.

Od utorka ujutro slab mraz, a dnevna temperatura oko i malo iznad 0 stepeni. U utorak samo u planinskim predelima provejavanje slabog snega, u sredu će biti suvo, a u četvrtak i petak prolazno slabe mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se ponovo u svim krajevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA