≫ 

Odblokiran auto-put kod Centra Sava: Zabeležen incident na protestu

Aktivisti su blokirali više puteva u Srbiji

  • 73

Pokret "Ekološki ustanak" i još nekoliko drugih organizacija, danas su organizovali nove blokade puteva na više lokacija u Srbiji, koje su trajale oko sat vremena. 

Ispred Centra Sava u Beogradu danas se okupilo nekoliko desetina građana i aktivista, na poziv inicijative Ekološki ustanak, koja je preuzela organizaciju blokade puteva nakon što se pokret "Kreni promeni" povukao iz dalje organizacije protesta posto su povlačenjem zakona ispunjeni njihovi zahtevi.

Oko 14 časova okupljeni građani su potom izašli i blokirali auto-put kod Centra Sava. Blokada oba pravca trajala je oko sat vremena, nakon čega su se građani povukli sa dela auto-puta Beograd-Niš, dok je nekoliko desetina građana ostalo da blokira deo puta u pravcu ka Novom Beogradu, gde je saobraćaj bio blokiran još nekih 20 minuta, da bi oko 15.20 časova bio ponovo prohodan za saobraćaj.

Na samom kraju blokade auto-puta, došlo je do sukoba vozača jednog automobila i demonstranata, koji su navodno razbili staklo na vozilu. Prethodno je vozač automobilom potkačio jednog demonstranta, a onda je usledio i fizički obračun.

Inače, bile su blokirane i glavne saobraćajnice i u Nišu i u Novom Sadu, kao i petlja Preljina, došlo je i do blokade Ibarske magistrale, puta Užice-Zlatibor, i još nekoliko puteva širom Srbije. Okupljeni građani sklanjali su se kako bi propuštali vozila Hitne pomoći.

Podsetimo, vlast je usvojila prvobitne zahteve organizatora proteste da se izmene zakoni o referendumu i eksproprijaciji, a zahtev novog protesta je da se međunarodnoj rudarskoj kompaniji Rio Tinto ne dozvoli eksploatacija litijuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN CG

    11. decembar 2021 | 14:09

    Hoće li ti ustanici da počiste smeće posle protesta i da zasade novu travu koju su prethodno ugazili,to je ekološki kad se već pozivaju na ekologiju...?!

  • Dejan

    11. decembar 2021 | 14:37

    Pisite im prijave pa nek zaustavljaju posle auto-put.

  • falkon

    11. decembar 2021 | 14:50

    Idite radite nesto, 99% vas sto protestvujete, nemate pojma za sta ste izasli na ulice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA