≫ 

Odron na putu Kraljevo-Raška: Sneg otežava saobraćaj ka Sjenici i Tutinu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je večeras upozorenje za područje Srbije na sneg i stvaranje snežnih nanosa u nedelju

  • 0
Odron na putu, kliziste Foto -Ilustracija: Shutterstock

Na desnu kolovoznu traku magistralnog puta Kraljevo-Raška, u mestu Bresnik u Ibarskoj klisuri, večeras se obrušilo oko 100 kubika kamenja i manja količina zemlje. Tom prilikom niko nije povređen na ovoj veoma prometnoj magistralnoj deonici, prenose Novosti.

Zbog odrona saobraćaj se najpre odvijao usporeno, naizmenično jednom kolovoznom trakom, a potom je usled intervencije ekipe putara privremeno i potpuno zatvoren.

Putari i pripadnici saobraćajne policije apeluju na vozače da budu oprezni kroz Ibarsku klisuru kod Bogutovca, Magliča, Bresnika, Dobrih strana i Polumira gde ima čestih odrona, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu.

Sneg otezava saobraćaj od Novog Pazara ka Sjenici i Tutinu

Velika količina snežnih padavina zabeležena je na putnim pravcima od Novog Pazara prema Tutinu i magistralnom putu Novi Pazar-Sjenica.

Na ovoj deonici je zbog velike količine snega došlo do kratkotrajnog prekida saobraćaja za teretna vozila, prenosi Indeksonlajn.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je večeras upozorenje za područje Srbije na sneg i stvaranje snežnih nanosa za vikend.

- U nedelju u većem delu Srbije vetrovito sa snegom. U većini nižih predela formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, u brdsko-planinskim predelima više, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje manji snežni pokrivač.

- Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homoljskih i Кučajskih planina, gde može pasti lokalno i do 50 cm novog snega.

Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa - navodi se u upozorenju i dodaje kakvo nas vreme očekuje u Beogradu:

- Na području Beograda vetrovito sa snegom - u nižim delovima grada od 5 do 15 cm, u višim oko 20 cm, a na Avali i Кosmaju i do 30 cm snega.

Video: Vejavica u Svrljigu: Traktorima čiste sneg, ograđuju dvorišta zbog klizavog puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA