≫ 

U Ivanjici proglašena vanredna situacija: Zavejano nekoliko sela, bez struje više od 3.000 ljudi

Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški - mokar i težak sneg

  • 0
Vanredna situacija u opštini Ivanjica: Sneg potpuno zavejao pet golijskih sela Foto: RINA

Usled obilnih snežnih padavina i velikih problema koje je sneg prouzrokovao na teritoriji čitave opštine Ivanjica proglašena je vanredna situacija. U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći, kada su počele padavine.

Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški - mokar i težak sneg.

Mnogo provodnika je otkinuto i stubovi su slomljeni. U planinskom delu sneg je viši od pola metra, a tokom dana napadalo je više od 30 centimetara novog snega.

Putevi se čiste po prioritetima, a neprohodan je jedino putni pravac Odvraćenica-Preko Brdo, gde su svake zime veliki smetovi i otežano kretanje.

RINA javlja da su pojedini zaseoci potpuno odsečeni od sveta.

- Sneg je u nižim predeleima oko 30 centimetara, dok ga na Goliji, Javoru i Mučnju ima i preko metar. Formirani su i ogromni snežni nanosi. Došlo je do kvarova na elektro-mreži a preko 3.000 ljudi ostalo je bez napajanja električnom energijom .  izjavio je za RINU predsednik opštie Ivanjica i komandant Štaba za vanredne situcije Momčilo Mitrović.

Sve nadležne ekipe su na terenu, očekuje se pomoć sa nacionalnog niva a građani se nadaju brzo, ponovnom snabdevanju električnom energijom, kao i normalizaciji saobrćaja na državnim i loklanim putnim pravcima.

Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni. U 18 časova puštena je električna energija na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče.

Zbog popravke trafostanica na Ovčaru struju su dobila i sela u lučanskoj opštini Markovica, Negrišori, Rtari i Dučalovići.

Prema podacima čačanske elktrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži koji će se otkloniti sutra pre podne. Tokom popodneva, više od pet hiljada potrošača je dobilo struju.

Video: U Ivanjici od sveta odsečeno oko 100 kuća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA