Proglašena vanredna situacija u još jednoj opštini: Stanje je alarmantno, domaćinstva odsečena od sveta

Mehanizacija do nekih kuća uopšte ne može da priđe

  • 1

Dva dana nakon što je sneg paralisao zapadnu Srbiju, vanredna situacija uvedena je i u opštini Arilje. Zbog teškog snega koji je pokidao kablove od električne energije, mnoga domaćinstva u ovoj opštini ostala su bez struje za osnovne životne potrebe.

- Stanje je alarmantno, oko 1.500 ljudi je bez električne energije, a zbog nepristupačnog terena ekipe EDS-a ne mogu da priđu do mesta gde je nastao kvar na elektro-mreži. Potpuno neprohodno je nekoliko zaseoka, a na desetine domaćinstava je odsečeno od sveta. Naša mehanizacija ne može da priđe do pojedinih kuća i zato nam je neophodna pomoć sa višeg nacionalnog nivoa, kako bi što pre sanirali kvarove i vratili život u normalu - izjavio je za RINU Predrag Maslar predsenik opštine Arilje.

Usledi obilnih snežnih padavina vanredna situacija uvedena je osim Arilja i u Ivanjici, Novoj Varoši, Lučanima i Ljuboviji, a 9. decembra i u Sjenici.

Video: Vejavica u Svrljigu: Traktorima čiste sneg, ograđuju dvorišta zbog klizavog puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA