≫ 

Ništa ogrev na više rata, ništa banja: Paraćinski penzioneri organizovano idu na koncert hevi metal benda

U Udruženju penzionera kažu da će na ovaj prolećni rok spektakl iz Paraćina krenuti najmanje jedan, a možda i više autobusa

  • 0
Iron Maiden Ajron Mejden i penzioneri Paraćin Foto-ilustracija: Shutterstock

Kad kažemo penzioner, većina nas verovatno zamišlja deke koje igraju šah na Kalemegdanu, šetaju okolo sa rukama prebačenim iza leđa i diskutuju o učinku lekova koje trenutno koriste. Ali, paraćinski penzioneri nisu takvi, bar oni koji su članovi lokalnog Udruženja penzionera. Mladi duhom, u kožnim jaknama planiraju na proleće put Beograda na koncert engleskog hevi metal benda Ajron Mejden. Za svoje članove organizuju besplatan prevoz.  

Ako znamo da je bend nastao davne '75. godine, onda ne čudi interesovanje penzionera, i oni su rasli i starili zajedno s bendom.

Za odlazak u Beograd na koncert legendarnih Ajronsa već se prijavilo petnaestak paraćinskih penzionera, a najverniji fanovi britanskog hevi metal benda, već su kupili karte.

U Udruženju penzionera kažu da će na ovaj prolećni rok spektakl, iz Paraćina krenuti najmanje jedan, a možda i više autobusa. Ideja je naišla na odobravanje, uz po koji diskretan smešak mlađih naraštaja.

- Oni su naša generacija, 1975. su osnovani. Tada smo mi imali 20-25 godina. Normalno je da među penzionerima bude dosta hevi metalaca. Sa oduševljenjem su prihvatili ovu ideju. To im je ventil - kaže Milan Ilić, predsednik Udruženja penzionera u Paraćinu za RTS.

Čitava ideja i nije čudna ako se zna da osnivač benda Stiv Haris ima 65 godina. Najmlađe generacije nisu ni čule za Ajron mejden i ne znaju šta je hevi metal. Ljudi srednjih godina mahom jesu, tako da je najveći broj fanova, sa kraja 70-ih i iz 80-ih godina, već uveliko u penziji.

Možda idu u Sofiju u julu

Branko Savić, roker, vokal grupe Metro, kaže da zna mnogo penzionera koji će ići na taj koncert.

- To je, inače, hodočašće za svakog pravog rokera. Ajron mejden je jedna svetska ikona. Poslednji put su bili 2014. godine na Kalemegdanu pred 12.000 ljudi. I ja sam bio na tom koncertu - seća se Savić.

Penzionerska organizacija spremna je da pomogne članovima i pri kupovini karata, a čak je razmatrana mogućnost odlaska na koncert u Sofiju u julu.

Video: Ljubav stanuje u domu za stare: Nada i Nikola Vitković su pravi primer za to

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA