≫ 

Pripadnici Vojske Srbije uručili donaciju pravoslavnoj školi u Libanu

Novčana sredstava za donaciju - video-projektor i tablet, prikupili su pripadnici našeg 21. kontingenta u ovoj mirovnoj misiji

  • 1
Vojska Srbije Liban škola donacija Foto: Mod.gov.rs

Pripadnici Vojske Srbije, angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu,uručili su donaciju pravoslavnoj školi u gradu Maržajunu na jugu te bliskoistočne zemlje.

Škola se nalazi u sektoru "Istok" mirovne operacije, u kom zadatke izvršavaju pešadijska četa, štabni oficiri i element nacionalne podrške iz sastava Vojske Srbije.

Novčana sredstava za donaciju - video-projektor i tablet, prikupili su pripadnici našeg 21. kontingenta u ovoj mirovnoj misiji, koji su u zoni operacije angažovani od maja ove godine.

Učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu pripadnici Vojske Srbije započeli su 21. decembra 2010. godine i za kratko vreme profesionalnim i nepristrasnim izvršavanjem zadataka na očuvanju mira stekli su poverenje i poštovanje svih aktera u zoni operacije.

Osim pešadijske čete, koja zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona, štabnih oficira i elementa nacionalne podrške u sektoru „Istok“, Vojska Srbije u ovoj misiji angažuje i vod za zaštitu snaga u okviru italijanskog kontingenta u sektoru "Zapad".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    15. decembar 2021 | 07:54

    Lepo, za svaku pohvalu. Ali ako predstavljaju celu drzavu Srbiju trebali su dati poklon i jevrejima i muslimanima. I oni u drzavi Srbiji ravnopravno placaju porez i tako omogucuju poklone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA