≫ 

Omiljeni sveštenik ivanjičkog kraja preminuo od korone: Prota Milinko sahranjen u porti crkve

Svojom veselom naravi i originalnom pojavom, trudom i ljubavlju prema crkvi uz pomoć svoje porodice i svojih parohijana ostavio je dobre rezultate na svim mestima službovanja

  • 9

U kovid bolnici u Kruševcu 15. decembra preminuo je ivanjički paroh, protojerej Milinko Timotijević (58), objavila je Eparhija žička.

Slavoljub i Stanisava Timotijević iz Jelove Gore dobili su sina 12. decembra 1963. godine. Po završenoj prizrenskoj Bogosloviji Milinko se oženio izabranicom Svetlanom sa kojom ima dva sina: sveštenike Nemanju i Aleksandra Timotijevića. Rukopoložen je 1985. godine i postavljen za paroha u Jelen Dolu, odakle 1999. prelazi na tada novoformiranu parohiju gorobiljsku kod Požege. Godine 2013. dobija premeštaj u Ivanjicu i biva postavljen za starešinu crkve, sve do razrešenja sa tog poslušanja 2017. godine.

Svojom veselom naravi i originalnom pojavom, trudom i ljubavlju prema crkvi uz pomoć svoje porodice i svojih parohijana ostavio je dobre rezultate na svim mestima službovanja obnavljajući i zidajući crkvena zdanja, podjednako kao i crkveni život. Parohijani će ga pamtiti po brojnim anegdotama i dobroćudnosti.

Telo je juče bilo izloženo u Crkvi rođenja svetog Jovana Krstitelja u Gorobilju gde je u 9 časova služena sveta zaupokojena liturgija. Opelo je služeno u 12 časova. Po blagoslovu episkopa žičkog Justina, prota Milinko sahranjen je u porti gorobiljske crkve koju je svojevremeno od temelja obnovio.

Video: Siniša je sveštenik velikog srca: Napravio je kuće za ugrožene, nahranio ih i obukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA