≫ 

I Svetog Nikolu dočekali u mraku: Zbog snežne mećave, pojedina ivanjička sela još bez struje

Osim problema sa strujom, meštani u selu Devići imaju problem i sa signalom mobilnog telefona

  • 9
Ivanjica, sneg, mećava, zavejana sela, nevreme,  u selu Vučak Foto: RINA

Sedam dana nakon što je snežna mećava pokidala kablove na dalekovodima u selima ivanjičke opštine, u pojedinim domaćinstvima i dalje se muče jer struja još uvek nije stigla u njihove domove. Najteže je u selu Vučak gde struje nema od nedelje, a sada su i Svetog Nikolu dočekali i mraku, prenosi RINA.

- Ovo je velika muka. Hranu iz zamrzivača možemo samo da bacimo. Bez struje je veoma teško, sa prvim mrakom uđemo u kuću i sedimo i sve radimo uz sveću ili lampu - kaže meštanin sela Vučak.

Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, ali im situaciju otežava izuzetno nepristupačan teren.

- Ekipe bez prekida rade, a u pomoć nam pristižu i elektromonteri iz susednih gradova i opština. Svu svoju mehanizaciju smo im stavili na raspolaganje, a do pojedinih predela na kojima rade može se stići samo motornim sankama. Ulažu se nadljudski napori da sva domaćinstva na teritoriji opštine Ivanjica dobiju struju što pre - kaže predsednik opštine Momčilo Mitrović.

Osim problema sa strujom, meštani u selu Devići imaju problem i sa signalom mobilnog telefona.

Naime, predsednik MZ kaže da je u ovom delu podgolijskih sela Telekom bio jedina veza sa svetom. Na žalost, predajnik na Ocrtenu verovatno ne radi, a drugi operateri nemaju signal.

- Ne možemo da komuniciramo između sebe, a o internetu možemo samo da sanjamo. Devići broje više od dve i po hiljade stanovnika sa okolnim planinskim selima. Ovo selo je primer opstajanja u ovim planinskim ruralnim područjima, ali nedostatak mobilnog signala i interneta čini od nas građane drugog reda - rekao je predsednik MZ Devići.

Video: Vanredna situacija u Arilju: Zbog teškog snega mnoga domaćinstva su ostala bez struje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA 035

    19. decembar 2021 | 12:23

    Moj pradeda nije imao struju i slavio slavu,imao sveću i crni šporet pa je ipak preživeo i potomke ostavio.

  • ZA

    19. decembar 2021 | 13:07

    Imaju oni agregate i ne brinu mnogo što struje nema,šta drugo mogu da očekuju od EPS-a.

  • Sone

    19. decembar 2021 | 16:49

    Nije poenta sta se moze ili ne moze bez struje. Svakako se nece umreti. Poenta je sto isti taj EPS naplacuje gradjanima garantovano snabdevanje i uzima milione na tu stavku a nemogu ljudima da obezbede struju ni posle 10 dana . Te ljude netreba da zanima sto im je teren neprohodan. To je problem EPS-a da poprave mrezu. Neka iznajme helikoptere ako treba za transport. Ako nesto naplacujes onda to i obezbedi. I kukanje kako uvozimo skup gas i gorivo nema smisla jer ne placa drzava taj gas i gorivo nego ga preprodaje firmama i gradjanima.Sve mi to placamo a oni samo kukaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA