Uoči Nikoljdana 2019. pustili su suze, a današnja slika iz doma Panića rasplakaće vas

Porodica iz sela nadomak Čačka, čija je muka ujedinila građane, obeležila krsnu slavu

  • 5
Porodica  Panić, Selo Milićevci kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragic

Pre dve godine u domu Panića Nikoljdan je obeležen uz sveću i suze. Dvojica sinova Dragice Panić iz Milićevaca nadomak Čačka zaplakala su za slavskom trpezom setivši se nemaštine i svojih mrtvih.

Te 2019. godine za samo nekoliko meseci ostali su bez oca i brata. Sa druge strane, ostali su sa dugom za struju, u trošnoj kući, bez vode.

Porodica  Panić, Selo Milićevci kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragic

Dve godine kasnije slika iz doma Panića je drugačija. Dvojica momaka sa osmehom na licu lome slavski kolač sa majkom, u obnovljenoj kući, sa strujom i vodom.

Na stolu kolač, sveća, riba, pasulj i salata, skromno, ali kudikamo bogatije nego teške 2019. Večni podsetnik na to da je za sreću potrebno malo.

Porodica  Panić, Selo Milićevci kod Čačka Foto: Facebook/Vlade Dragic

- Svima gde god da ste srežna slava Sveti Nikola. Hvala Vam za osmehe. Gde god smo otišli za ove dve godine sve smo uspeli zajedno. Ne ja, ne vi, nego sam Bog je tako rekao da Panići, Simovići, Plazinići i mnogi, eto, slave, preslavljavju Nikoljdan sa osmehom - napisao je humanitarac iz Čačka Vlade Dragić u opisu fotografije Panića okupljenih za slavskom trpezom, uz napomenu da mnogi nisu ni svesni da je bogatstvo porodica na okupu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajvos@

    19. decembar 2021 | 22:03

    Sretna vam slava,zivi bili!!!❤️❤️❤️❤️

  • DARKO 100%

    19. decembar 2021 | 21:24

    Nek je Bog svama i sveti Nikola,radujeme sto se uci od malena da slave slavu,postuju sve svete i da budu vitezovi pravoslavlja

  • Daki

    19. decembar 2021 | 22:03

    Srećna vam krsna slava, da ste živi i zdravi. Život ide dalje, glavu gore , uspeli ste da prebrodite neke teške trenutke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA