≫ 

Nastavnik iz škole kod Nove Varoši optužen da je na času davio dečaka: Dvoje đaka saslušali kao svedoke

Đaci su saslušani u prisustvu roditelja i policije

  • 12
Nasilje nad detetom, tuča čovek mladić nije decaka Foto-ilustracija: Shutterstock

Nastavnik istorije iz OŠ „Gojko Drulović“ u Radoinji kod Nove Varoši optužen je da je nasred časa uhvatio za vrat učenika sedmog razreda i davio ga naočigled celog odeljenja. Njega je u petak policiji prijavio otac dečaka Milija Bjelić.

U školi kažu za "Telegraf" da je danas tim povodom saslušano i dvoje đaka, koje je otac dečaka predložio kao svedoke.

-  Oni su saslušani u prisustvu roditelja i policije. Protiv nastavnika je pokrenut disciplinski postupak i on je udaljen sa nastave dok se postupak ne završi - navode u školi za naš portal.

Oni dodaju da je odmah u petak, kada je slučaj prijavljen, razredni starešina održao čas na kom je razgovarao sa učenicima o incidentu.

- Obavestili smo i Tim za nasilje, a dalje mere škole zavisiće od toga kako se završi postupak - poručuju u školi.

Otac Milija Bjelić je izjavio da očekuje od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve zakonom propisane mere protiv nastavnika i najavljuje privatnu tužbu.

- Uhvatio je šakama mog sina za vrat i stezao ga, potom i gurnuo. Dete je doživelo pravu traumu. Očekujem reakciju škole, policije i tužilaštva, zahtevam da preduzmu sve potrebne mere protiv nastavnika, kojeg ću i ja privatno tužiti i goniti dok stvari ne isteram na čistac, da se ovako nešto više ne bi nikada dogodilo nijednom detetu – kaže revoltirano Milija.

On kaže da je njegov sin na putu ka školi pao i povredio nogu, te da je na čas istorije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

Takođe, radnici Centra za socijalni rad u Novoj Varoši obići će školu u Radoinji i o događaju od petka razgovarati sa učenicima, a obaveštena je i prosvetna inspekcija.

Video: Pobesneo zbog muzike u učionici: Nastavnik zgrabio učenika i izneo ga napolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    20. decembar 2021 | 12:55

    Strašno od nastavnika, a šta im đaci rade da moraju jednom pući...

  • R

    20. decembar 2021 | 13:46

    Mene moj deda odveo u skolu i pred 50 i vise djaka rekao: "Ti udri ovde, a ja cu kod kuce, ako nece da slusa" Bio sam najbolje dete u selu i najbolji djak.Zavrsio fakultet za tri g, magistrirao, doktorirao.Radio 42. g. u prosveti.Na hiljade i hiljade republickih i saveznih nagrada.Na svim prijemnima , moji djaci mednu prvih 20. Nikada nijedan ekces, ali gotovo ostao bez zdravlja govoreci o opstoj kulturi i obrazovanju. Poslednih godina sve se promenilo.Deca samo traze ocene.Kakvi su im roditelji, oni zlatni.

  • Rada

    20. decembar 2021 | 14:23

    Tesko prosvetarima sta su docekali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA