≫ 

Požar u Crkvi Svete Trojice kod Šapca: Galeriju progutala vatra, ikona zaštitnica ostala netaknuta

Pretpostavlja se da je do požara došlo usled kvara na električnim instalacijama

  • 0

Galerija Hrama Svete Trojice u Letnjikovcu kod Šapca sinoć je potpuno izgorela u stravičnom požaru koji se dogodio oko 1 sat iza ponoći.

Kako prenose mediji, pretpostavlja se da je do požara došlo usled kvara na električnim instalacijama, a uništena je roba vredna najmanje 15.000 evra.

- Ovo je veliki udarac za sve nas i veliki stres, jer smo se u tom objektu prvobitno okupljali, dogovarali, čak i prvu hramovnu slavu proslavili. Ovom prilikom vam se sveštenstvo hrama sa svojim starešinom zahvaljuje na pokazanoj brizi, razumevanju i podršci, te vas najiskrenije i najsrdačnije moli da, koliko ste u mogućnosti, pomognete da ova galerija bude obnovljena na polzu svih nas - navodi se na Fejsbuk stranici Hrama.

Oni dodaju da moraju da mole za pomoć.

- Uzdajući se u Svetu Trojicu, našu zaštitnicu čija je ikona na galeriji ostala netaknuta u požaru, a oslanjajući se na reči Svetoga Pisma da: "Ljubimo bližnjega svoga kao samoga sebe i Gospoda svoga svim bićem svojim", polažemo veru na obnavljanje galerije i vraćanje onog sjaja koji je nekada imala. Jer, kako stara izreka kaže: "Ko Crkvi daje, Bogu pozajmljuje, a Gospod nikome ne ostaje dužan." Da da Gospod da još jednom veru na delu posvedočimo i zaista u miru praznik Rožderstva Mirotvorca Gospoda proslavimo - poručuju iz ove crkve.

Vatrogasci su, inače, odmah izašli na lice mesta i uspeli da se vatrena stihija proširi na hram.

Video: U požaru izgorela porodična kuća Mančića u Pirotu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA