≫ 

Požar "načeo" zgradu u Novom Sadu, stanove dodatno uništavaju padavine: Kaplje i curi na sve strane

Pre tačno dve nedelje požar je zahvatio krov stambene zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu u Novom Sadu uništivši ga

  • 0
Novi Sad, stan posle požara Foto: 021.rs

Tačno dve nedelje nakon što je požar u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu u Novom Sadu uništio krov zgrade, stanovi u njoj još uvek ni na koji način nisu natkriveni, navodi 021.rs.

Stanovi na petom i šestom spratu koji su poprilično oštećeni od posledica velike količine vode korišćene tokom višesatnog gašenja požara, trenutno predstavljaju sam "krov" zgrade.

Nakon kiše koja je proteklog vikenda padala u Novom Sadu, stanovi su dodatno oštećeni, jer zgrada ni na koji način nije natkrivena.

Na snimku koji je dostavljen redakciji 021, a koji je nastao u ponedeljak, vidi se kako voda curi sa plafona stana koji se nalazi na šestom spratu zgrade. Kiša koja je ovih dana padala, pričaju stanari, dodatno je uništila plafon, zidove, podove, kao i preostali nameštaj i stvari u stanu.

Stanari tvrde da je situacija na krovu zgrade za sada nepromenjena u odnosu na momenat kada je požar lokalizovan.

Vučević: Grad će finansirati izgradnju krova

Da podsetimo, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će grad finansirati izgradnju krova, te je tom prilikom naveo da će se sa izradom elaborata po kojem bi trebalo da se uradi sanacija krova početi čim uviđaj bude završen.

On je tom prilikom poručio i da je plan da grad finansira čišćenje tavanskog prostora, njegovu izolaciju, pokrivanje istog krovom, kao i da struja i grejanje budu što pre uključeni.

- Neki stanovi su pretrpeli veliku štetu. Svi smo se trudili da pomognemo tim ljudima, bila je angažovana i Mesna zajednica "Ostrvo". Moguće je da ćemo pozvati građevinske firme u Novom Sadu da nam i oni pomognu oko građevinskog materijala za popravku, videćemo šta nam je jednostavnije - poručio je gradonačelnik Novog Sada dva dana nakon požara.

Iz Grada su tada naveli i da mora biti ispoštovana procedura oko finansiranja krova, s obzirom da zgrada nije u vlasništvu Grada, već je u privatnom vlasništvu.

Voda došla i do četvrtog sprata

Stanari koji žive u dva ulaza u Ulici Jožefa Marčoka smatraju da su prepušteni sami sebi i da je zgradu trebalo privremeno natkriti.

- Još uvek nam se niko nije zvanično obratio za bilo kakvu pomoć, bojali smo se šta će biti kada krenu padavine. Evo juče je počela kiša i stanovi su još više natopljeni. Voda je došla i do četvrtog sprata - rekao je jedan od stanara čiji stan nije oštećen vodom.

On dodaje i da su danas, oko 11 časova došli iz JKP "Stana" koji je zadužen za održavanje njihove zgrade, te da oni tek sada prave privremenu pokrivku.

- Najviše nam smeta što ništa ne znamo, niko nam se zvanično nije obratio i rekao kada će biti krov, prošlo je već dve nedelje - poručio je sagovorinik.

Kako stanari potvrđuju, u jednom od ulaza koji ima 36 stanova, u svega pet ili šest su se vratili stanari koji u njima žive, dok su ostali stanovi i pored toga što su struja i grejanje uvedeni, i dalje prazni.

Stanarima koji nisu imali alternativan smeštaj nakon požara koji je zahvatio njihovu zgradu, obezbeđen je smeštaj u hotelima "Vojvodina" i "Putnik", a kako je rečeno, njih je u prvih nekoliko dana bilo oko 20.

Video: Snimak požara u Novom Sadu: Plamen guta ceo stan u Pasterovoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA