≫ 

"Bilo je alarmantno": Zapadna Srbija se oslobađa snežnih okova, ukinuta vanredna situacija u dve opštine

U Lučanima će to biti učinjeno do petka

  • 0
sneg mećava nevreme zapadna srbija Nova Varoš Foto: RINA

Zapadna Srbija izlazi iz snežnog kolapsa koji je zavejao većinu planinskih sela polovinom decembra. Nakon 15 dana od uvođenja, ukinuta je vanredna situacija na teritoriji opštine Nova Varoš. Vanredna situacija ukinuta je i na teritoriji opštini Arilje, a u Lučanima će to biti učinjeno do petka.

- Situacija je bila alarmantna iako su takvi uslovi uobičajeni za naše planinske predele. Sada su očišćeni svi putni pravci , dok je u samom centru Nove Varoši uspešno organizovana akcija odvoženja snega sa gradskih ulica - rekao je za RINU predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Ono što je predstavljali najveći problem jeste mokar i težak sneg koji je prouzrokovao kvar na elektromreži, a na hiljade građana tada je ostalo bez struje.

- Ogromnim naporom nadležnih ekipa sanirani su svi kvarovi, a svi stanovnici sada imaju normalno snabdevanje električnom energijom, uključujići i ona domaćinstva u udaljenim seoskim područjima gde visina snežnog pokrivača i dalje premašuje 30 centimetara - kaže Vasiljević.

Video: Drveće padalo na automobile u Subotici: Od snega i ledene kiše iščupano iz korena! Kolaps!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA