≫ 

Đerlek: Zdravstvo Srbije dobilo od SZO specijalizovane frižidere za vakcine, računarsku opremu i server

Donacija je vredna 278.100 dolara

  • 5
Mirsad Đerlek, donacija SZO Foto: Privatna arhiva

Državni sekretar Ministarstva zdravlja i Predsednik nacionalnog tela za imunizaciju dr Mirsad Đerlek primio je juče u ime ministarstva donaciju Svetske zdravstvene organizacije, kancelarije u Srbiji, vrednu 278.100 dolara.

- U saradnji sa SZO identifikovane su potrebe zdravstvenoh sistema Srbije u cilju jačanja i unapređenja kapaciteta za sprovođenje imunizacije protiv kovida 19, kao i za sprovođenje programa redovne imunizacije. Radi se na unapređenju i jačanju kapaciteta za uspostavljanje i održavanje hladnog lanca u skladištenju i distribuciji vakcina kao i kapacitetu za informatičku podršku - izjavio je dr Đerlek i dodao da su dobili specijalizovane frižidere za čuvanje vakcina, računarsku opremu i server:

- Dobili smo na korišćenje 46 specijalizivanih frižidera za čuvanje vakcina od renomiranog svetskog proizvođača a po zahtevima i standardima SZO. Frižideri imaju radnu zapreminu 200 litara, i biće raspoređeni u zavodima za javno zdravlje i domove zdravlja  širom Srbije. Takođe smo dobili 55 laptop računara, 55 štampača i jedan server koji će biti smešten u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Imaće namenu da podrži postojeću elektronsku platformu za registrovanje i praćenje procesa vakcinacije.

Video: Mirsad Đerlek: Ogorčeni smo jer su pojedini lekari nagovarali trudnice da se ne vakcinišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✌️

    29. decembar 2021 | 15:02

    U cemu ,ste dosada drzali, vakcine?

  • lami

    29. decembar 2021 | 15:24

    Ja bože tuge i komedije!

  • Kraljevčanin

    29. decembar 2021 | 18:44

    E baš Vam hvala, serem Vam se u poklon, netrebalo nam nikada i da nikad nemamo šta da hladimo u tom frižideru sem piva... vakcine sačuvajte tamo za vas i vaše familije ako su tako dobre i značajne...vidim baš vam pomažu...tetajte se bre više!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA