≫ 

Premijerka Srbije najavila borbu protiv nasilja nad ženama: "Učiniću sve da nadležni reaguju na svaku prijavu"

Mislim da je dobro što je o ovoj temi krenulo više da se priča, što se devojke, žene osećaju ohrabrene i osnažene da prijave nasilje - ocenila je Ana Brnabić

  • 7
Sednica Vlada Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas sve koji trpe bilo kakav vid nasilja da to prijave i dodala da će učiniti sve da nadležne institucije reaguju po svim tim prijavama.

Ona je tako odgovorila u Vladi Srbije, na konstataciju novinara da gotovo na dnevnom nivou raste broj žena koje na društvenim mrežama iznose razloge zašto nisu prijavile nasilje i pitanje šta država može da uradi po tom pitanju.

- Mislim da je dobro što je o ovoj temi krenulo više da se priča, što se devojke, žene osećaju ohrabrene i osnažene da prijave nasilje - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da institucije moraju da rade svoj posao i da u tome moraju da budu efikasne, te podsetila da su zakoni menjani kako bi bile pooštrene kazne za porodično nasilje.

- Taj deo posla smo završili. Drago mi je da je javno tužilaštvo već reagovalo na neke od prijavljenih slučaja na društvenim mrežama, ali ja želim da ohrabrim sve koji su prošli ili trpe bilo kakav vid nasilja, da to prijave nadležnima - rekla je Brnabić.

Dodala je da će, kao predsednica Vlade, učiniti sve da nadležne institucije, pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Republičko javno tužilaštvo, reaguju po svim tim prijavama.

Video: Nasilje nad ženama i devojčicama u vreme epidemije virusa Covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    29. decembar 2021 | 16:40

    Није неопходно терати надлежне да реагују на сваку пријаву већ да сносе одговорност за сваки пропуст у раду. Наравоученије није неопходно молити неког да ради посао за који је плаћен...

  • Pera detlic

    29. decembar 2021 | 14:57

    A moj zet preko veze u tuzilastvu sredio da mu ne produze zabranu prilaska nakon sto je nasamarao i pretio da ce je ubiti. Bas su ohrabrene zene 🤣

  • Pera

    29. decembar 2021 | 18:15

    Ti treba da branis muski rod a ne zene. Ej drzavo ko te vodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA