≫ 

Zaštitnik građana kontroliše nadležne organe zbog tragedije u Somboru, pokrenut postupak

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad u Somboru, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova

  • 3

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o slučaju porodičnog nasilja u kojem je muškarac ubio suprugu i dve ćerke i nakon toga izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad u Somboru, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika građana.

Od somborskog CSR Zaštitnik građana traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, a posebno informacije da li su i koje mere i aktivnosti preduzeli kako bi ispitali i sprečili nasilje u porodici.

Zaštitnik građana od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova traži da izvrši stručni nadzor i ispita postupanje radnika CSR u Somboru u ovom slučaju i da mu dostavi izveštaj u roku od 15 dana.

Zaštitnik građana od MUP-a traži da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, kao i informacije da li je i ranije bilo prijava nasilja u ovoj porodici i ako jeste da dostavi izveštaje o postupanju povodom tih prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ce

    30. decembar 2021 | 17:28

    Sudija da odgovara po zakonu za oduzeta 4 zivota.Trebao da bude u zatvoru a ne da ga puste.

  • Manjača

    30. decembar 2021 | 18:10

    Nažalost , jako kasno ........zaštitnik građana ne postoji

  • Danka

    30. decembar 2021 | 17:28

    Da ne bude:,, pričam ti priču". Ok, videćemo. Samo.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA