≫ 

Neviđeni bejbi bum u Narodnom frontu: Ovoliko beba se nije rodilo otkad postoji porodilište

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao da je Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja

  • 6
Porodilište, bebe Foto: Shutterstock

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord. Imaju najviše rođenih beba otkad postoje. Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

Direktor Klinike Narodni front rekao da je Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica.

- Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost on je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak - istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

- Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne - kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

- Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma - naglasio je Miković dodajući da što se tiče povećanja nataliteta u zemlji da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

- Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove, a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu - rekao je Miković.

Video: Darija rodila blizance na parkingu: Trpela velike bolove, muž odradio lavovski deo posla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    31. decembar 2021 | 11:38

    Nije to nikakav bejbi bum nego dolaze sa svih strana da se porode u Bg, jer su nam porodilista po unutrasnjosti u raspadu sto od strucnog kadra sto od uslova...

  • zana

    31. decembar 2021 | 10:51

    Slava Bogu i hvala. To je nesto najlepse sto moze da nam se dogodi. Neka nam se i u predstojecoj godini deca radjaju da kao narod ostanemo i opstanemo. Jer cije ovce toga i planina. Niko nam nece moci onda oteti zemlju i otadzbinu kao sto sada rade sa Kosovom i Metohijom

  • Jovan Bg

    31. decembar 2021 | 12:21

    Zato sto je Beograd prepun provincijalaca..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA