≫ 

Miroljub kuću okitio sa 24.000 svetiljki, dolaze turisti da se slikaju: "Koliki god račun stigne, platićemo"

Čak ni visoki računi za struju koji će stići, nisu ništa u poređenju sa dečijom srećom i osmesima na njihovim licima

  • 2
Miroljub Jakovljević Foto: RINA

Prema nekim starim verovanjima koliko okitite kuću i jelku za novogodišnje praznike, toliko će vam i naredna godina biti dobra i berićetna. Ako je po tome, jedno domaćinstvo u Gornjem Milanovcu neće imati razloga za brigu. Miroljub Jakovljević je svoju kuću okitio sa preko 20.000 lampica i napravio čaroliju iz bajke.

- Oko mesec dana rada mi je trebalo da okitim kuću i dvorište, ukupno 24.000 svetiljki ima u cevima, a ovu ideju imam još od detinjstva, i izgleda da sam uspeo da je ostvarim. Ova čarolija je ostvarenje mog dečačkog sna. Nije lako, ali kad upalite sve te lampice i u toj pozitivnoj atmosferi dočekate godinu koja dolazi osećaj je fenomenalan - rekao je za RINU Miroljub.

Osim što je ostvario svoj dečački san ovaj Milanovčanin želeo je da svojim unucima praznike učini još uzbudljivijim i u tome je uspeo. Oni su ponosni na svog dedu, ali i na dekoraciju po kojoj je njihova kuća zaista posebna u ulici.

- Ovo sam sve uradio za svoju unuku Nađu i svog unuka Veljka, ali i za svu ostalu decu, da se deca vesele za novogodišnje i Božićne praznike - rekao je.

Čak ni visoki računi za struju koji će stići, nisu ništa u poređenju sa dečijom srećom i osmesima na njihovim licima.

- Kad čovek nešto voli i uživa u nečemu, to ni ne gleda, jednostavno nije mu ni bitno, koliki god račun bude stigao, platićemo, naravno. Ne žalimo para za stvari koje nam pričinjavaju sreću. Nama i našoj deci - kazao je Jakovljević.

Ovaj bajkoviti prizor oduševio je mnoge, pa tako ovu čarobnu kuću ovih prazničnih dana posetili su i mnogi turisti sa željom da je vide ili da se slikaju ispred nje.

Video: Pogledajte kako sijaju kuće okićene za Novu godinu širom planete: Srbija i svet pod lampicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hehe

    31. decembar 2021 | 16:50

    Ma boli te prangija, samo nek je veselo.😀

  • Филип

    31. decembar 2021 | 16:25

    Вероватно је режимски кадар. Добра плата, наравно да га брига за рачун.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA