Stado ovaca pase između grobova u Nišu: Ivana zatekla bizaran prizor kod spomenika roditeljima

Ne kaže se reda radi da „počivaju u miru“, ogorčeno zaključuje Nišlijka

  • 10
Ovce, ovca  na groblju Foto-ilustracija: Shutterstock

Ne tako uobičajen prozor, zatekla je Nišlijka Ivana Nikolić u Prvoj Kutini prilikom obilaska grobova roditelja. Ivana je kazala da već neko vreme zatiče čitavo stado ovaca koje su, izgleda, puštene na ispašu i kreću se slobodno po groblju ovog sela, pišu "niskevesti.rs"

S druge strane, komunalna inspekcija Gradske opštine Niška Banja kojoj se ova Nišlijka obratila, postupila je po nalogu za inspekcijski nadzor . Komunalna inspekcija ove opštine izvršila je uvid na licu mesta u naselju Prva Kutina 20. decembra. Prema njihovim rečima, u neposrednoj blizini groblja nije zatekla domaće životinje, a zatim, nakon toga dana 22. decembra izvršila saslušenje mogućeg vlasnika ovaca.

- Imenovani je izjavio da u tom delu sela jedino on čuva ovce i da je tačno su u novembru ovce izašle iz prostora gde ih čuva na njemu nepoznat način uz pretpostavku da je loše zatvorio kapiju, a da je nakon saslušanja odmah došao da ih zatvori u prostor gde ih drži. U zimskom periodu ih čuva u oboru i nema saznanja da su ovce nekom pričinile štetu, a i ako je bilo štete saglasan je da nadoknadi oštećenima - navedeno je u saopštenju Komunalne inspekcije Niška Banja“.

Užasnuta prizorom, Ivane je kazala za Niške Vesti da se ne radi o nadoknađivanju materijalne štete, već o pijetetu prema pokojnima.

- Ne kaže se reda radi da „počivaju u miru“ - kaže Ivana.

Ona tvrdi da ovce zatiče gotovo svaki dan i da su njene fotografije i video snimak nastali u decembru mesecu, a ne u novembru kako je vlasnik ovaca naveo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orlovac

    31. decembar 2021 | 19:19

    Nema tu nista loseg.bolje da popasu trvu nego bude zmijarnik.

  • Boze mi oprosti

    31. decembar 2021 | 18:00

    nije dobro ali su pocistile groblja od trave.

  • Pkv

    31. decembar 2021 | 17:13

    Sto bizarno!?? Pa to se desava na svakom seoskom groblju..Pa i doticna mora da pokosi i sredi travu oko groba..to mu dodje na isto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA