≫ 

Nova sramna izjava šefa za krvne delikte o Tijani i Juriću: Zamisli da pustiš ćerku da šeta ispod Plavog mosta

Novi snimak u kome su izgovorene moralne osude na račun ubijene 15-godišnjakinje i njenog oca

  • 74
Žarko Popović, Tijana Jurić Printskrin: Happy TV, Foto: Facebook/Igor Jurić

Nakon gostovanja u emisiji na TV Vesti gde je bivši šef odseka za krvne delikte Žarko Popović komentarišući ubistvo 15-godišnje Tijane Jurić pitao zašto je kasno noću bila na ulici, noseći kratak šorts, sličnu izjavu ponovio je u drugom televizijskom gostovanju.

Popović je na TV Happy nastavio polemiku na tu temu, govoreći o ocu ubijene devojčice u kontekstu njegove odgovornosti za odgoj ćerke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Igor Jurić (@igorjuric73)

- Počeo je čovek da daje stručna mišljenja. Ja sam pitao Predojevića ko je on da to objašnjava. Kristijane - obratio se drugom gostu emisije, Kristijanu Goloboviću: - On je otac devojčice koja je ubijena sa 15 godina na magistralnom putu u neko gluvo doba noći. Gde je tu njegova odgovornost za to da pusti maloletnu devojčicu u to doba?

- Kristijane, zamisli ti da pustiš svoju ćerku da šeta ispod Plavog mosta - obratio mu se ponovo.

Tim povodom otac ubijene Tijane Jurić oglasio se na društvenim mrežama.

On je u svojoj objavi pozvao da se prestane sa moralnom osudom i sa opravdavanjem ubistva. Tražio je da se ne dozvoli komentarisanje mrtvog deteta, ističući da se time vređaju osećanja ne samo porodice, već i prijatelja ubijene Tijane.

- Kako možeš da procenjuješ moral jednog deteta i ko ti daje na to pravo? - upitao je: - Da li zaista želite da neko od nas roditelja izgubi razum i učini neko zlo posle ove količine uvreda? Nemam problem kada sam ja meta napada, ne želim niti hoću da budem žrtva, promenili smo ime organizacije, činimo sve da ona može mirno počivati. Zašto je onda ne ostavite na miru?

- I da je dete bilo ispod “plavog mosta” kao što nije, da je nosilo kratke pantalone, i da je šetala u “gluvo doba noći” na magistrali te kobne večeri, kao što nije, da li je to opravdanje za monstruozno ubistvo? Niko se od zvaničnika MUP nije oglasio niti ogradio od mišljenja svog dojučerašnjeg člana, šefa odseka za krvne delikte Žarka Popovića, i to jeste poruka. Svima nama. Poruka kako se i na koji način ova država ophodi prema stradaloj deci i njihovim porodicama - napisao je između ostalog Igor Jurić.

Tijanin ubica osuđen na 40 godina, na pitanje zašto, rekao - ne znam

Podsetimo, Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula pre 7 godina, a 12 dana njena porodica živela je u nadi da je živa. Ipak, 7. avgusta do devojčicinih najmilijih stigla je užasavajuća vest, da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine strane. Na sebi je imala belu majicu, svetle farmerice i bele "starke". Stigavši u selo, javila se majci, a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Nasred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Dragan Đurić Dragan Đurić / Foto: Facebook/Dragan Djuric

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika, kao i veštački nokat.

Već jedan sat posle ponoći prve večeri deca i drugi stanovnici Bajmoka počeli su da traže Tijanu. Policija se u potragu uključila u 1.30, a zatim i žandarmerija.

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj. Odmah je ostvaren i kontakt sa njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola.

Dani, puni neizvesnosti i očaja, proticali su...

Tijana Jurić Foto: Facebook/Igor Jurić

A onda, kasno u noć, 13. dana potrage, 7. avgusta, oko pola jedan, objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić, a da je njeno telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju.

Devojčicu je ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Kako je Tijanin otac izjavio posle suđenja, na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Video: Dani koji su potresli Srbiju: Kuda je sve bežao Malčanski berberin sa svojom žrtvom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    2. januar 2022 | 23:43

    Ovog coveka treba uhapsiti ,zbog uznemiravanja javnosti. Mozda i hospitalizovati !!!

  • Marina

    2. januar 2022 | 23:33

    Odvratna izjava. I kakav magistrali put! Put kroz selo, letnje veče i bio je vašar u selu. Znači puno ljudi u selu. Sramota. A još sedi sa Kristijanom. Dno.

  • Saška

    2. januar 2022 | 22:45

    Iii tako... bivši šef odseka za krvne delikte na televiziji sa nacionalnom frekfencom, pita bivšeg dugogodišnjeg robijaša za mišljenje, očekujući od istog podršku!!! Eee...moja Srbijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA