≫ 

Radoslav Marjanović prodao dedovinu za lečenje devojčice: "Najbitnije je svako dete da bude zdravo"

Sa Minjinim roditeljima se čuo poslednji put pre nekoliko dana i nada se da će ona, zajedno sa njegovim unucima uskoro trčati ovim dvorištem u Umčarima

  • 1
radoslav marjanović, Printskrin: RTS

Penzioner Radoslav Marjanović iz Umčara prodao je svoju kuću i 10.000 evra donirao za lečenje jednogodišnje Minje Matić. Mala Minja iz Kragujevca boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1, za čije je lečenje neophodna terapija najskuplja na svetu – lek koji košta 2,1 milion dolara. Pošto roditelji ne mogu sami da prikupe taj novac, Radoslav je odlučio da im u tome bar malo pomogne.

Radoslav Marjanović se danas sa suprugom i sinom priprema za Božić. On je u penziji već četiri godine, ali, kako kaže, nema toga što u radnom veku nije radio, prenosi RTS.

- Bio sam i šegrt i učio sam za kovača, vojnik... svašta sam radio - priča Radoslav.

Ipak, oni koji ga bolje poznaju kažu da je ljudina velikog srca. Jedina želja, dok je ležeo u bolnici zbog koronavirusa, bila mu je da ozdravi.

Tada je doneo i odluku da proda svoju dedovinu i da novac uplati za lečenje nekog deteta. Kako kaže, za malu Minju čuo je od komšinice Borke, koja mu je dala broj telefona Minjinog tate.

- Najbitnije je svako dete da bude zdravo - smatra Radoslav.

Sa Minjinim roditeljima se čuo poslednji put pre nekoliko dana i nada se da će ona, zajedno sa njegovim unucima uskoro trčati ovim dvorištem u Umčarima.

- Mala Minja ne može bolje da bude i to mi je najveća nagrada - priča Radoslav.

Ranom zorom će im doći i polažajnici, a jednom od njih sutra je treći rođendan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA