≫ 

Nenadu se i na ovaj Božić pojavio krvavi krst na čelu, opet doživljava čudo: "Nikome više ne objašnjavam"

Zanimljivo je da Nenad, kako kaže, nije bio "posebno zaluđen crkvom", niti je imao bilo kakav poseban razlog da krstom bude "obeležen"

  • 31
Nenad Paunović Foto: Privatna arhiva

Nenad Paunović (34) više od decenije najveće hriščanske praznike dočekuje sa bolom i krvlju. Ali, to nije bol koji kida dušu, niti razara telo, to je tek simboličan prorez na čelu koji mu se, kako sam kaže, javlja bez ikakvog spoljnog nadražaja.

Prorez je u vidu krsta.

Njegova porodica već se svikla na ovo čudo, a Nenad kaže da mu ne pada napamet da više ikome išta objašnjava i dokazuje. Njegovi najbliži znaju šta će se desiti na Božić i Vaskrs, ali i na Bogojavljenje.

Tako je bilo i danas...

- Od jutros od 6 sati pečemo prase, krv je počela da curi polako. To uvek bude za Božić, preko noći se najpre pojavi limfa, a tokom dana i krv - priča za Telegraf.rs Nenad.

Zanimljivo je da Nenad, kako kaže, nije bio "posebno zaluđen crkvom", niti je imao bilo kakav poseban razlog da krstom bude "obeležen" o verske parznike, ali to se ipak doodilo. Jednostavno, nakon jednog miropomazanja čudo se dogodilo.

Tada je bio kum na krštenju.

- Odlazio sam po nekim manastirma, koji meni prijaju i odgovaraju, ali niko nema odgovor. Sveštenici kažu da je to pitanje više za lekare, a lekari kažu da je za crkvu. Meni, iskreno, ne pada na pamet da bilo kome više nešto objašnjavam i dokazujem. Obavio sam sve preglede koje su tražili oni koji su sumnjali u mene.

Kako kaže, došao je do saznanja da veliki verski fanatici zaista mogu da izazovu takvu pojavu na svom telu, ali da on nije nikakav fanatik.

- Dok mi se ovo nije javljalo, ja sam dva puta išao u crkvu, kad sam se krstio i kad sam krstio drugara. Ni sad nisam nikakv zaluđenik, volim da odem u neke manatire koji meni prijaju popričam s bratijom - kazao je Nenad.

Fenomen se dogodio upravo u trenutku kada je krstio svog prijatelja.

- U toku obreda sveštenik je pomazao njega, pomazao mene, odjednom je počelo da me peče čelo i da curi limfa i posle nekih sat vremena mi se pojavio krst. Otišao sam u bolnicu da me pregledaju, pa sam se vratio do oca Veljka da uzmem to ulje da bismo proverili od čega se sastoji, da nisam alergičan na nešto. Međutim, u pitanju je obično jestivo ulje - ispričao je ranije Nenad.

Uzalud je tražio odgovor za ovu misteriju - nije ga bilo. Ni bog ni priroda ponekad ne žele da nam odgonetnu poruke koje nam šalju, ali nam dozvoljavaju da ih sa ponosom nosimo.

Tako je i Nenad "odabran" da nosi svoj krvavi krst, ali sam ne smatra sebe nikakvim "svecem".

Naprotiv, neki su mu govorili da je to baš delo đavolje, drugi da je to demonstrirana moć psihe i podsvesti.

Ništa od toga Nenad ne isključuje, osim da ima bilo kakve veze sa nečastivim.

- Da je delo đavolje to isključujem, jer postim pričešćujem se - kazao nam je.

On zna da, ma kako to čudno bilo, o velikom prazniku stvoriće mu se crvenilo, limfa, a potom poteći krv.

Video: U manastiru Tumane ljudi kleče pred ovom ikonom: Posle molitve dešavala su im se čuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki

    7. januar 2022 | 16:52

    Nek dodje par ekipa novinara, i nek provedu sa njim ceo dan pre bozica , da se uverimo svi :)

  • ddd

    7. januar 2022 | 13:08

    hahhahahahhahhahaha

  • Sabina

    7. januar 2022 | 15:00

    Šta sve čovjek nije u stanju uraditi radi trunak slave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA