≫ 

"Kao da se ceo svet sad vraća obilaznicom oko Čačka": Formirane ogromne kolone vozila

Vozači se nadaju da će do ponoći stići kući

  • 10

Turisti koji su tokom novogodišnjih i božićnih praznika pohrlili u planinske krajeve Tare, Zlatibora i Zlatara, u nadi da će tamo odmoriti i napuniti baterije, po povratku u svoje domove već su ih poprilično ispraznili.

Dugačke kolone vozila od ranih jutarnih sati formiraju se na obilaznici oko Čačka, što usporava kretanje automobila i povratak do konačnog odredišta.

- Mislim da se sada ceo svet sada vraća obilaznicom oko Čačka, ogromne su gužve gotovo da ne znamo da li su blokade ili je vreme stalo. Muke zadaju semafori na kružnom putu koji zadržavaju vozila, a u koloni se krećemo nešto više od trideset na sat, samo da se dokopamo autoputa, nadam se da ćemo bar do ponoći stići do svoje kuće -  kazala je za RINU Ivana Brković koja se zatekla u koloni.

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila kod manastira Vavedenje dodatno je usporila saobraćaj i formirala nepregledne kolone vozila.

AMSS: Pojačan saobraćaj

Saobraćaj je poslednjeg neradnog dana božićnih praznika uobičajeno pojačan na svim putevima, saopšteno je večeras iz AMSS.

Približavamo se prvom radnom danu posle božićnih praznika, zbog toga se ovog poslednje neradnog, saobraćaj uobičajeno pojačava na svim putevima, a posebno onim koji vode ka zemljama Zapadne Evrope.

To u zimskim uslovima vožnje uslovljava češće zastoje, usporenu vožnju, sa povremenim zadržavanjima pri prolazu kroz pojedine naplatne stanice, dodaju iz AMSS.

Putevi Srbije: Moguća magla

Putevi Srbije ukazali su da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Na pojedinim deonicama moguća je i magla, pogotovo na putnim pravcima koji se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zbog praznika se očekuje povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima.

Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Savetuje se vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Video: Ogromna gužva i kolone na graničnom prelazu Horgoš, čeka se satima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drmbla

    9. januar 2022 | 19:14

    Greska,vi ne idete ka kucama, vec od kuca ka Beogradu.

  • Miloš

    9. januar 2022 | 19:06

    Nisu mi jasni zašto se ne uključe na auto put u pakovraću što je pušten za novu godinu

  • Larva

    9. januar 2022 | 19:13

    Pa kada ne idete na Sejšele kao sav normalan svet. Samo se gužvajte u kolima i u kolonama, za bolje i niste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA