≫ 

Svi putevi i pruge su prohodni, probleme prave šleperi koji voze bez zimske opreme

Trenutno je na snazi je III stepen angažovanja radne snage

  • 2
sneg, jagodina, putevi Foto: Tanjug/Dušan Aničić

JP "Putevi Srbije" obaveštava javnost da autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj.

- Trenutno je na snazi je III stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva. Naglašavamo da angažovanost mehanizacije može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu. Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

- Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima. JP "Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Vozovi u Srbiji za sada saobraćaju po važećem redu vožnje, rečeno je Tanjugu u Srbija vozu.

- Uprkos snežnim padavinama trenutno nema promena u redovnom planu polazaka vozova - navode iz tog železničkog preduzeća.

Video: Autoput prohodan: Pažljivo vozite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo kazem

    10. januar 2022 | 13:33

    90% vozača ni ne zna da stavi lance, u njih spadaju i profesionalci

  • Čeda

    10. januar 2022 | 13:39

    Nema nikoga da ih kontroliše i isključi iz saobraćaja ako nemaju zimsku opremu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA