≫ 

Bogoljub Karić čestitao Božić: "Neka vas mudrost Božija i njegova blaga ruka štiti i čuva od svakog zla"

Karić je vernicima uputi važnu poruku mira

  • 0
Komemoracija u znak sećanja na Bozidara Bote Nikolića Foto: ATA Images

Biznismen Bogoljub Karić čestitao je svim pravoslavnim vernicima Božić.

- Dragi moji,na ovaj veliki praznik, još pre četrdeset godina, ovo je jedan deo gde naš otac Janićije carstvo mu Nebesko je objašnjavao kako se čuva tradicija i slavi Božić u pećkim porodicama, prisustvovao svetoj liturgiji u Pećkoj patrijaršiji uz poštovanje običaja koji su i danas prisutni kod svih nas. Kako tada, tako i decenijama posle, uvek smo bili prisutni i trudili se da prenesemo svojoj deci i unucima važnost za očuvanje običaja i vere - naveo je u čestitki.

Kako kaže, tim povodom je njegov brat Dragan, juče i danas u Peći da sa sestrinstvom i igumanijom mati Haritinom prisustvovao svetoj liturgiji i podelio radost rođenja sina Božjeg.

- Tada je nekoliko hiljada ljudi prisustvovalo Svetoj liturgiji, a danas nažalost naš brat Dragan sa sveštenikom, igumanijom mati Haritinom i sestrinstvom Pećke patrijaršije. Dragi moji, neka vas mudrost Božija i njegova blaga ruka štiti i čuva od svakog zla, da nam ovaj veliki praznik donese, dobro zdravlje, sreću i radost, razumevanje za bližnje i svoju porodicu, davanje jer upravo u davanju se umnožava naše duhovno bogastvo, ljubav za svakog čoveka jer ljubav je srž svakog od nas, iskra od Boga nam data. Zato je u današnjoj prazničnoj radosti važno da shvatimo da nas rađanje Isusovopoziva na pravu ljubav prožetu iskrenim osećajem bratstva medju ljudima.

Na kraju, Karić je uputio važnu poruku.

- Ljubav je izvor duhovne radosti ogromne hrabrosti u ovim vremenima velikih iskušenja, posebno u ovo doba pandemije, nove pošasti koja je zadesila i zaustavila ceo svet. Bog će nam uvek dati snage i volje da izdržimo sve nedaće i da uvek uspravno hodamo putem vere i ljubavi. Danas uz prazničnu trpezu, pomolimo se i zahvalimo Bogu za sve što imamo, za porodicu i prijatelje koje nam je zivot doneo, za svaki osmeh i svaku suzu radosnicu, za svaki uspeh manji ili veći, za svaki trenutak u kome smo uživali... Živeli i neka vam ova godina bude godina ispunjenja svih neostvarenih snova i želja,godina u kojoj ćemo više voleti i više se radovati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA