≫ 

Najlepša vest dana, preslatka Vanja primila Zolgensmu: "Nadamo se da će joj doneti srećno detinjstvo"

Devojčici je dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija tip 1

  • 6
Vanja Malović Foto: Instagram/da.vanja.pobedi.sma

Preslatka devojčica Vanja Malović, stara 8 meseci, kojoj je dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija tip 1, primila je danas najskuplji lek na svetu - Zolgensmu.

Ova neodoljiva bebica nalazila se u mađarskoj bolnici, u Budimpešti, gde ju je tim lekara pregledao po dolasku, 25. novembra 2021. godine.

Radosnu vest podelili su njeni roditelji na društvenoj mreži Instagram.

- Danas je misija svih nas ispunjena - Vanja je u periodu od 9.55 do 10.55 sati primila svoju dozu najskupljeg leka na svetu Zolgensma! Dva dana pre nego što je napunila 8 meseci konačno je dobila lek koji će joj, svi se nadamo, doneti srećno detinjstvo!

U ime porodice Malović, zahvaljujemo se svima koji su velikodušno uzeli učešće u ovoj našoj teškoj misiji, pre svega Fondaciji "Budi human", a onda i medijima bez kojih teško da bismo došli do svih vas koji ste pomogli. A ako krenemo da nabrajamo, sigurno bismo nekog nezasluženo zaboravili te stoga nećemo to činiti. Svi ćete se prepoznati! - napisali su ushićeni roditelji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Da Vanja pobedi SMA (@da.vanja.pobedi.sma)

Oni su se zahvalili i osoblju dečje bolnice Bethesda u Budimpešti, pre svega doktorki Borbali Mikoš, doktorki Deti i sestri Moniki.

- Hvala na brizi, stpljenju i razumevanju. Sa vama ćemo se još družiti i naredna tri meseca, koliko minimalno traje lečenje, u nadi da će ova terapija dati najbolje moguće rezultate. Hvala vam svima, a pre svega dragom Bogu na milosti.

Naša borba se nastavlja, a da nije bilo svih vas, bilo bi beznadežno, kako se činilo na početku! Samo se setite šta smo zajedno prošli, setite se da smo zajedno pomerili planinu i - budite ponosni! Svako od vas pojedinačno! Volimo vas! - poručili su Vanjini roditelji.

Podsetimo, Vanjica je imala svega dva meseca kada su lekari ustanovili SMA, a Srbija se još jednom ujedinila i prikupila 2,5 miliona evra kako bi pomogla ovoj bebici da ode na najvažnije životno putovanje po najskuplji lek na svetu.

Video: Emotivan snimak male Vanje, koja boluje od SMA: Mama joj svira i peva dečiju pesmicu s njenim imenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA