Održan protest ekoloških organizacija, putevi bili blokirani

Bile su blokirane saobraćajnice do graničnog prelaza sa BiH

  • 52

U nekoliko gradova Srbije aktivisti ekoloških udruženja održali su i ove subote protestne blokade saobraćajnica tražeći da se zaustavi projekat "Jadar", a kompanija Rio tinto ode iz Srbije. Blokade su počele oko 13.00 časova i trajale su dva sata.

U Beogradu je na sat vremena bio blokiran auto-put kod mosta Gazela u oba pravca.

Demonstranti su nosili transparente "Ne damo Srbiju" i "Rio Tinto, marš iz Srbije". Protest je protekao mirno.

Jedan od organizatora, Aleksandar Jovanović iz Ekološkog ustanka rekao je da je osnovni zahtev da se Rio tinto protera iz Srbije i da neće stati sa blokadama dok se to ne dogodi.

Demonstranti su blokirali i magistralni auto put Šabac-Mali Zvornik, a blokiran je i granični prelaz Trbušnica-Šepak kod Loznice. Među transparentima je bio i jedan "Novi Sad poručuje: Rio tinto marš iz Srbije", a takvu poruku su uzvikivali i ostali građani koji su se okupili.

Blokiran je i bio magistralni put Užice-Zlatibor kod Ložioničkog mosta.

Tačno u 13.00 sati aktivisti i građani blokirali su i Ibarsku magistralu kod prešačkog mosta u Preljini.

U početku su automobili preusmeravani sporednih putevima, ali su se ubrzo formirale kilometarske kolone iz oba pravca. Okupljeni su se razišli nekoliko minuta pre 14 časova.

U nekoliko minuta, došlo je do dve čarke sa vozačima koji su bili blokirani. Jedan od njih, vozač vozila kikindskih registarskih oznaka, izašao je iz vozila kako bi zamolio okupljene da ga propuste jer su sa njim bila i mala deca. U tom trenutku došlo do guranja sa jednim od okupljenih na blokadi, ali nakon toga, prisutni su propustili vozača.nti u Preljini i Šapcu.

Blokada mosta u Šapcu trajala je oko sat i po vremena, a kako javlja RTS, došlo je do incidenta kada je jedan vozač pokušao da probije blokadu.

Okuljeni su ga zaustavili, a tom prilikom povređen je jedan od učesnika protesta kojeg je, zbog bola u nozi, prevezla ekipa Hitne pomoći.

Protest je bez incidenata održan i u Požegi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран Ловћенац

    15. januar 2022 | 12:36

    Хапсити нераднике и битанге који су против Србије

  • Luka

    15. januar 2022 | 13:41

    Kakav mozak treba da imaš ,pa da podržiš ove "ekologe" ???

  • Toni

    15. januar 2022 | 13:19

    Bolje da se organizuju da čiste sneg ili smeće koje se svuda oko nas nalazi , svako u ruke po crni dzak kad su već toliki ' EKOLOZI '

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA