≫ 

Strogo zabranjeno prelaženje, voz juri 200 na sat: Do subote testiranja na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad noću

Apeluje se i upozorava na učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u Batajnici i Kamendinu da strogo poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise

  • 1

U periodu od srede, 26. januara do subote, 29. januara 2022. godine, testiranja na pruzi za velike brzine Beograd – Novi Sad odvijaće se i u noćnim satima.

U navedenom periodu, testiranja na brzoj pruzi obavljaće se duž čitave deonice između Beograda i Novog Sada, u vremenu od 7.00 do 24.00 sati, a ne kako je do sada bilo do 17.00 sati, piše u saopštenju „Infrastruktura železnice Srbije“.

Zbog prirode i vrste dinamičkih testiranja koja narednih dana slede, voz će maksimalnim brzinama do 200 km/sat više puta dnevno saobraćati brzom prugom Beograd – Novi Sad u narednom periodu tokom gotovo čitavog dana.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zbog toga posebno apeluje i upozorava učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima u Batajnici i Kamendinu da strogo poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

Podsećamo da su za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd – Novi Sad u funkciji dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica i u Kamendinu. Oni se povremeno zatvaraju u vreme prolaska mernih kola kojima se obavlja dinamičko testiranje brze pruge, a obezbeđeno je i prisustvo Saobraćajne policije.

I ovaj put „Infrastruktura železnice Srbije“ ponovo upozorava građane da je na pruzi za velike brzine Beograd – Novi Sad, na kojoj su u toku dinamička ispitivanja, pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje preko brze pruge na nedozvoljenim mestima, na „divljim“ prelazima i na nepropisan način.

Nepoštovanjem ovih pravila građani direktno ugrožavaju sopstveni život i celokupnu bezbednost železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, a svako neodgovorno i nepropisno prelaženje preko brze pruge, posebno u situaciji kada se testiranja pri maksimalnim brzinama do 200 km/sat obavljaju i noću, može završiti tragično.

Video: Vučić se provozao novim Štadlerovim brzim vozom: Samo Srbija ima ovakve vozove u regionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma kalo da ne

    26. januar 2022 | 16:12

    Do sad su ginuli a od sad nece moci ni da se utvrdi ko je poginuo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA