≫ 

Prognoza za narednih 10 dana: Posle velikih padavina u Srbiji, stižu vesti koje će obradovati mnoge

Sutra će se u Srbiji formirati snežni pokrivač, a lepše vreme očekuje se krajem ove nedelje

  • 1
sunčano hladno vreme, zima, zubato sunce, vremenska prognoza Foto: Pixabay

Posle nekoliko sušnih dana, meteorolozi za sutra najavljuju veće padavine snega i formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više, i to naročito u utorak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Najviša temperatura sutra će iznositi do 5 stepeni, ali za sve koji nisu ljubitelji zime, stižu lepše vesti. Kako je objavljeno na sajtu Accuweather, temperature će u narednom periodu biti znatno iznad nule, prema prognozi za narednih 10 dana.

Tako će u petak, 4. februara, maksimalna dnevna iznositi oko 8 stepeni, dok će narednog dana biti za jedan poedok toplije. Gotovo identično vreme očekuje nas i u nedelju, dok će od ponedeljka do srede (od 7. do 9. februara) temperatura dostići i 11. podeok na termometru.

Tih dana će, prema prognozi Accuweather, biti promenljivo oblačno, u sredu, 7. februara sa kišom.

Podsetimo, sutra će biti pretežno oblačno i hladnije. Na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, na severu povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od -3 do 1 stepen, a najviša dnevna od 0 do 5.

Zbog formiranja snežnog pokrivača, sutra će u zemlji biti uključen narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

U sredu će biti pretežno oblačno, na severu sa mešovitim padavinama (kiša, susnežica i sneg), u ostalim krajevima sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozpadni. Minimalna temepratura iznosiće -4, a maksimalna 6 stepeni. Tada će na snazi biti uključen žuti meteoalarm zbog formiranja, odnosno povećanja snežnog pokrivača.

Slično vreme meteorolozi predviđaju i za četvrtak, kada će se najviša dnevna temperatura kretati od 0 do 5 stepeni.

Video: Todorović: I u prvoj polovini februara promenljive vremenske prilike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA