RHMZ izdao novo upozorenje u ponoć: Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm

Očekuje se formiranje snežnog pokrivača do 25 centimetara

  • 3
Beograd sneg Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na sneg i formiranje snežnog pokrivača za danas i sutra, a na snazi su žuti i narandžasti meteoalaram. 

- Danas i sutra, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima od 5 do 15 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više, i to naročito danas na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Na severu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg - navodi se u upozorenju.

Dodaje se da će danas u Beogradu danas oblačno i hladnije, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, u nižim delovima grada od 2 do 5 centimetra,  a u višim od 5 do 10 cm.

RHMZ je izdao i najavu za naredna dva sata.

- U naredna dva sata oblačno, mestimično sa snegom koji će na jugozapadu zemlje biti umerenog intenziteta, dok se u nižim predelima centralne Srbije očekuju i kiša i susunežica. U Vojvodini i na istoku suvo.

S obzirom na najavljeni sneg, na području zapadne Srbije, Šumadije, jugoistočne i jugozapoadne Srbnije, kao i na Kosovu i Metohiji,na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Beogradu, Pomoravlju i istočnoj Srbiji uključen je žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

Sneg bi prema raijim najavama trebalo da pada do četvrtka, 3. februara. Ovog puta ne očekuju se niske temperature kao pre nedelju dana.

Video: Sibir ili Srbija? Snežna mećava zavejala Divčibare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA