≫ 

Snežna mećava pogodila zapad Srbije tokom noći: Magistrala ka Crnoj Gori potpuno neprohodna

Ekipe su čitavu noć na terenu

  • 0

Tokom noći na području zapadne Srbije palo je preko 20 centimetara novog snega, najkritičnija situacija trenutno je na planinskim prevojima Zlatibora, Zlatara i Tare.

- Čiste se putevi prvog prioriteta, a posao putarima otežavaju snežne padavine. Magistrala ka Crnoj Gori i dalje je neprohodna usled odrona u blizini Brodareva. Na putevima drugog i trećeg reda na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere. Na terenu je trenutno 17 kamiona koji puteve održavaju prohodnim - izjavio je za RINU Alen Mušović iz JP "Putevi Užice".

Sneg koji satima pada na teritoriji grada Čačka nije napravio veće probleme. Saobraćaj se odvija normalno, a na gradskom području palo je oko 10 centimetara novog snega, dok je u okolnim selima novi snežni pokrivač visine oko 20 centimetara.

- Ekipe su čitavu noć na terenu, rade na raščišćavanju i svi putni pravci su prohodni. Autoput Miloš Veliki je takođe u potpunosti prohodan za saobraćaj, iz Štrabaga savetuju da je na par deonica moguća jaka vejavica, pa se preporučuje da vozači prilagode svoju brzinu uslovima na putu - rekao je Miloš Stevanić pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Na teritoriji opštine Ivanjica i Lučani novi sneg nije doneo veće probleme. Svi putevi su za sada prohodni, a nema problema ni u snabdevanju električnom energijom.

Sneg ni ovaj put nije zaobišao Novu Varoš, ali za sada su svi putni pravci prohodni i nema većih problema u normalnom funkcionisanju građana.

- Mehanizacija je na terenu, radi se na raščišćavanju puteva. U udaljenim zaseocima angažovali su se meštani koji svojim traktorima pročišćavanju puteve do svojih domaćinstava. Za sada nisu registrovani kvarovi na elekro mreži i snabdevanje električnom energijom je uredno - rekao je Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Video: Momak i devojka ostali zavejani u smetovima na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice ih spasio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA