≫ 

Putari se kroz snežne tunele na Goliji probijali čitavu noć: Vozači oprez, možete ostati zavejani za minut

Ova deonica važi za jednu od najkritičnijih u Srbiji

  • 0

Nove snežene padavine nisu izazvale veće probleme na teritoriji opštine Ivanjica, a neprohodan je jedino put preko Golije, Preko Brdo - Odvraćenica. Putari sa sa teškom mehanizacijom čitavu noć su proveli na terenu u borbi sa snežnim nanosima.

- Usled jakih nanosa vetra i pored svih napora koji se ulažu, ta deonica veoma teško može da se održi prohodnom. Formirani su snežni tuneli i za samo nekoliko minuta od čišćenja vetar ponovo zaveje put - rekao je za RINU Vitomir Arsović iz "Puteva Ivanjica".

Ova deonica važi za jednu od najkritičnijih u Srbiji i tokom zimskih meseci više je zavejana nego prohodna. Nadležni konstantno apeluju na vozače da ne kreću na put, ali svake zime imaju po nekoliko akcija spasavanja.

- Tokom prošle sedmice dva puta smo spasavali ljude iz snežnih smetova i pored brojnih apela koje redovno upućujemo. Neki krenu u "of roud" vožnju u borbu sa planinom i snegom, ali to je jako opasno, a Golija je izuzetno surova i trebalo bi da to izbegavaju. Akcije spasavanja nekad potraju i satima, jer je nemoguće izboriti se sa snežnim nanosima - kaže Arsović.

On dodaje da se još jednom apeluje na sve vozače da ne kreću na put ovom deonicom preko Golije, jer ni kompletna zimska oprema i sposobnost vozača nisu dovoljni da se izbore sa surovim vremenskim uslovima.

Video: Momak i devojka ostali zavejani u smetovima na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice ih spasio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA