≫ 

Oglasilo se ministarstvo o porodičnom nasilju za koje je osumnjičen direktor Centra: Nadležni ispituju slučaj

Slučaj je prijavljen juče, 31. januara

  • 33
Danijel Živanović Foto: Facebook/Danijel Živanović

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oglasilo se o slučaju porodičnog nasilja za koje je osumnjičen vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Veliko Gradište Danijel Živanović. U odgovoru na pitanja Telegrafa navode da je slučaj trenutno u nadležnosti drugih institucija, te da će se o njemu izjasniti po okončanju procesa.

- Slučaj porodičnog nasilja za koje je osumnjičen direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu ispituju nadležni državni organi. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će po završetku tog procesa i na osnovu njegovog ishoda, preduzeti korake iz svoje nadležnosti - stoji u odgovoru Ministarstva za rad.

Prethodno, za Telegraf.rs potvrđeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu da je Živanović zadržan u trajanju od 48 sati, te da su mu određene hitne mere prema Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

- Nešto se desilo prepodne, nešto popodne. On je osumnjičen da je tokom prepodneva nasrnuo na suprugu, a kasnije i na taštu i šuraka. On je u policiji dao izjavu u vezi sa tim događajem i njemu su određene hitne mere po zakonu o sprečavanju nasilja u porodici - rečeno nam je iz Tužilaštva, zbog čega mu se na teret stavljaju tri krivična dela nasilje u porodici.

Kako dalje saznajemo, događaju je prisustvovala i beba od nekoliko meseci.

Ranijih prijava nasilja nije bilo.

Takođe nam je rečeno da su žrtve nasilja sa lakim telesnim povredama.

Video: Socijalne radnice na silu vukle dečaka (14) iz kuće u kojoj živi sa bakom i sestrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa pitajte

    1. februar 2022 | 13:21

    Gradonacelnika opstine i one koji suruju sa njim.

  • Iskreno

    1. februar 2022 | 13:22

    Svi znaju sta radi na toj poziciji i za koga i ko ga je tu postavio

  • Sanja

    1. februar 2022 | 14:08

    E bas me interesuje koji fakultet je zavrsio ovaj nabildovani da bi postao direktor?! Ili ga je neko tu postavio samo zato sto je clan .... Vucicu,menjaj nesto ili ces putovati zbog ovakvih nabedjenih,koji mogu da rade sta hoce. A na zalost ima ih u svakom gradu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA