≫ 

U mestima na nadmorskoj visini iznad 1.000 m sneg se nije ni otopio, a pada novi: Teška zima za Ivanjičane

- Dosta teška zima za građane opštine Ivanjica koji žive u udaljenim mesnim zajednicama. Sneg je padao tokom noći i nastavio u ranim jutarnjim časovima da pada veoma jakim intenzitetom - rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović

  • 0

U zapadnoj Srbiji sneg pada od sinoć, a na mestima sa većom nadmorskom visinom ni sneg koji je padao u prethodnom periodu nije stigao da se otopi.

- Dosta teška zima za građane opštine Ivanjica i meštane pogotovo koji žive u udaljenim mesnim zajednicama. Prvenstveno u mesnim zajednicama na nadmorskoj visini preko 1.000 metara. Sneg je padao tokom noći i nastavio u ranim jutarnjim časovima da pada veoma jakim intenzitetom - rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović, prenosi Tanjug.

On je rekao i da su svi opštinski i državni putni pravci čisti, ali da ima problema sa nekategorisanim putnim pravcima, jer se zbog mraza koji je vladao još nije otopio sneg i led.

- Radimo po prioritetima. Čistimo prvenstveno tamo gde je najpotrebnije da prođu pacijenti i deca u školu - rekao je Mitrović.

Putarske ekipe su trenutno na terenu pa su ulice u gradskom području Ivanjice čiste.

- Dešavalo se da po dva, tri dana osposobljavamo samo saobraćaj u centru grada. Kada sneg napada preko pola metra i metra, kada mašine kako očiste put tako nov sloj snega od po 20 i 30 centimetara napada u međuvremenu. Mi se borimo sa tim - rekao je direktor JKP „Ivanjica" Aleksandar Mitrović.

Video: Sneg zatrpao Zapadnu Srbiju: Mećava paralisala puteve, magistrala ka Crnoj Gori neprohodna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA