Nepokretnog čoveka u Ivanjici zavejao sneg: Ekipa spasilaca ga nosila do vozila Hitne pomoći

U ovakvim situacijama najteže je starim i bolesnim licima kojima je neophodna medicinska pomoć pa su akcije mobilnih timova za delovanje u vanrednim situacijama, gotovo svakodnevne

  • 0

Ekipa za delovanje u vanrednim situacijama Crvenog krsta Ivanjica danas je uspešno mobilizovala i spasila bolesnog i nepokretnog Miroslava Zarića iz snegom zavejanog i nepristupačanog predela.

Na poziv lokalne samouprave, hrabri momci požurili su da pomognu bolesnom čoveku do kog ekipa Hitne pomoći nije uspela da se probije. Oni su se, po dubokom snegu, probili do kuće starijeg čoveka i na nosilima ga izneli do vozila Hitne pomoći.

- Ekipa za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Ivanjica je danas izašla na teren i pomogli smo sugrađaninu koji je nepokretan da se evakuiše iz svog doma koji je zavejan snegom i da ga transportujemo do vozila Hitne pomoći koje je bilo na glavnom putu, na oko 500 metara udaljenosti. Ekipa je obučena za ovakve slučajeve, pogotovo za delovanje u ekstremnim zimskim uslovima. Ovo nam je čak rutinska akcija, ali bilo je naporno izneti starijeg čoveka do glavnog puta, pošto je sneg napadao i do 20-30 centimetara - kaže za Infoligu Matija Kostić iz Crvenog krsta Ivanjica.

Sneg koji je tokom noći i jutra padao pojačanim intezitetom zavejao je mnoge nekategorisane putne pravce u ivanjičkoj opštini, a ekipe preduzeća "Putevi", uz maksimalne napore, uspevaju da održe prohodnim magistralne i regionalne putne pravce. Do centara Mesnih zajednica za sada je prohodno.

U ovakvim situacijama najteže je starim i bolesnim licima kojima je neophodna medicinska pomoć pa su akcije mobilnih timova za delovanje u vanrednim situacijama, gotovo svakodnevne.

Video: Kadrovi zavejane Ivanjice: Sneg od sinoć ne prestaje, putni pravci ipak prohodni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA