≫ 

Vandali uništavaju novogodišnju dekoraciju u Boru, neki ukrasi i pokradeni: "Zašto ne želite lep grad"

Novi 3D ukrasi, nabavljeni ove godine, na više lokacija u gradu su oštećeni

  • 3
Bor, ukrasi, dekoracija, vandali Foto: Printskrin/rtvbor

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ u Boru počeli su demontažu novogodišnjih ukrasa u celom gradu. Na opšte iznenađenje novi 3D ukrasi, nabavljeni ove godine, na više lokacija u gradu su oštećeni. Samo na platou ispred Doma kulture nestali su ukrasi sa jelke, a pokloni gotovo uništeni, prenosi rtvbor.rs.

- Mislim da ne smemo dozvoliti da na ovakav način ružimo sliku našeg grada. Ovo nije prvi put da se pojedinci ovako odnose prema javnoj svojini. Svakodnevno devastiraju javne poršine, kradu šahte, oštećuju parkovske rekvizite. Te namere pojedinaca ne predstavljaju pravu sliku našeg grada. Bor je pravi primer jedne lokalne zajednice u kojoj živi više od 20 nacija i važno je da se solidarišemo i pokažemo pravu sliku našeg grada - rekla je Milena Stanojković Kožović, član gradskog veća u Boru.

Očekuje se da će radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ ovaj posao završiti za desetak dana. Posle svega, međutim, nameće se pitanje zašto neki naši sugrađani uporno ne žele da Bor bude lep i moderan poput ostalih gradova. Ovde vrednost uništenog nije toliko velika, u pitanju je očigledno nešto drugo

Video: Beskućnik zapalio novogodišnju jelku u Njujorku: Visoka je 15 metara, imala je 10.000 ukrasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luci

    2. februar 2022 | 10:13

    Pa neka sklone ukrase jer Nova godina je odavno došla i prošla,ne moraju da stoje cele godine.

  • NekoKo

    2. februar 2022 | 11:51

    Zna se kako svaka ozbiljna država postupa sa vandalima. Vandali postoje od kada je veka i čoveka, ali se i uništavaju kao bubašvabe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA