≫ 

Aranđelovačka bolnica bez grejanja: Bolesnici muku muče sa hladnoćom

Normalizacija se očekuje do kraja nedelje, kada će se bolnica priključiti na gas

  • 2
Opšta bolnica Aranđelovac Printskrin: TV Prva

Opšta aranđelovačka bolnica, zbog rekonstrukcije od hladnih januarskih dana ima problem sa grejanjem. Situacija je kulminirala prošle nedelje jer električni kotao kojim se bolnica greje od prošle godine nije mogao da postigne radnu temperaturu, tako da bolesnici u sobama muku muče sa hladnoćom.

Osoblje je dogrevalo prostorije, a stigla je i donacija Udruženja građana „Aranđelovčani i Aranđelovčanke”, koje je obezbedilo nekoliko uljanih radijatora i 15 posteljina za buduće odeljenje za decu, piše Politika.

-  Do ove situcije je došlo iz tehničkih razloga - zbog selidbe skenera, rendgena i mamografa u podrumske prostorije, gde će biti Radiološki centar i mala reanimaciona sala. Čim aparati budu preseljeni, grejanje će biti priključeno na gas i tako će problem biti prevaziđen do kraja ove nedelje ‒ rekla je dr Nina Jeličić, v.d. dirktora Zdravstvenog centra u Aranđelovcu.

Rekonstrukcija aranđelovačke bonice je u završnoj fazi. Počela je tokom marta 2020. godine ali su radovi nastavljeni u manjem obimu.

- Prema ovom zdravstvenom centru gravitira oko 80 hiljada pacijenata sa područja opština Aranđelovac, Topola i Gornji Milanovac. Prošle godine smo zabeležili sedam hiljada bolesničkih dana, kroz poliklinički centar je prošlo blizu 70 hiljada pacijenata. Operacije nisu odlagane, osim na početku vanrednog stanja 2020. godine.

- Rekonstrukcijom je dobijeno 10 hiljada novih kvadrata. U potpunosti su završeni četvrti, peti i šesti sprat, terase su sada zatvorene, sobe su dvokrevetne i trokrevetne i uskoro stiže medicinski nameštaj i aparatura. Zdravstveni centar ima 24 lekara na kruženjima van bolnice, 22 doktora na specijalizaciji, dva na subspecijalizaciji, primljeno je 30 medicinskih tehničara i 13 lekara  - kaže doktorka Jeličić.

Zgrada bolnice čija je rekonstrukcija u toku, imala je pet spratova, otvorena je 1975. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja. Investitor je opština Aranđelovac, a radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije. Rok za završetak rekonstrukcije je 500 kalendarskih dana.

Video: Ovo je nova kovid bolnica u Kruševcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    2. februar 2022 | 12:34

    Rekonstrukcija grejanja u januaru,bas se svasta desava u ovom "tigru"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA