≫ 

Šta je istina o strašnom snimku izbacivanja žene i ćerke iz stana u Šapcu? Imamo 3 strane priče

* Internetom kruži snimak nasilnog izbacivanja iz stana majke i ćerke u Šapcu, saslušali smo nju, njenog stanodavca i čoveka koji je izbacuje * Iz MUP-a su za Telegraf rekli da je policija dva puta izlazila na teren, i da su ispitani svi svedoci, a da ćemo konkretnije odgovore tek dobiti

  • 20

Profesorka nemačkog jezika, Angelina Vlahović iz Šapca, tvrdi da je doživela 1. februara nasilje, nakon što ju je muškarac vukao i fizički izbacio iz stana u kojem je živela kao podstanar sa svojom maloletnom ćerkom starom 16 godina.

Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama i Šabačkim vestima, posle čega je došlo do oprečnih komentara o tome šta se zaista tog dana dogodilo. Angelina je za Telegraf.rs do detalja ispričala šta je prethodilo činu kojem, kako navodi, nije mogla da se nada.

Sve je, ističe naša sagovornica, počelo pre dva meseca, kada je iznajmila stan od stanodavca iz Šapca, za 300 evra mesečno. Stan je, kaže, bio na lošoj lokaciji, ali ona nije imala vremena da traži nešto drugo.

- Stan je izgledao pristojno, svideo mi se, pa sam ga iznajmila i odmah dala 600 evra, od kojih je 300 bio depozit. Pitala sam vlasnika da li je siguran da stan neće prodavati u skorije vreme, na šta je on rekao da neće. Kada smo se uselile, ja sam primetila da ne radi veš mašina, zatim da se frižider pokvario, televizor ima neke linije preko ekrana, iz dušeka kreveta su iskakali federi... Rekla sam mu da to sredi, ali mi je on rekao da neće ništa da menja i dodao: "To ti je, što ti je", kada sam mu rekla da to nije u redu - objašnjava Angelina.

Stanodavac je, kako tvrdi, posle tog razgovora ponovo došao kod Angeline 29. januara, kada mu je rekla da će potražiti drugi stan, ali da do sad još ništa nije našla.

- Tad mi je rekao "Ti ćeš do prvog da izađeš odavde ili...?", a ja mu kažem: "Ili šta?". On ustaje i kaže: "Neće ti biti dobro". I umesto da ja tada pozovem policiju, nakon što mi je pretio, on je otišao da prijavi mene jer neću da izađem odatle odmah - navodi Vlahovićeva.

Naša sagovornica napominje da stanodavac nije želeo da potpiše ugovor, a da je, po njenom mišljenju, iz stana hteo da je iseli kako bi ga prodao.

- I ne može da kaže da mu nisam platila, juče je bio prvi, dan kada je trebalo da mu dam sledeću kiriju, a taj depozit tačno to pokriva - ističe Angelina.

Nekoliko dana kasnije, odnosno u utorak, 1. februara, stanodavac je, tvrdi Angelina, zamenio bravu ulaznih vrata dok je ona bila u stanu sa ćerkom.

- Imala sam slušalice, držala sam čas onlajn, kada sam čula neku buku, okrenem se, vidim njega. On ulazi u stan sa još jednim mladićem, i još dve žene, od kojih je jedna njegova supruga. Tad mi je rekao da neće otići iz stana i da ćemo svi tu zajedno da živimo. Ubrzo je krenulo verbalno nasilje, a ja sam pozvala policiju - prepričava naša sagovornica.

Policija je, dodaje, izašla na teren.

- Rekli su: "Pa to je njegov stan" i pitali gde je ugovor koji on nije hteo da potpiše. Naveli su da to nije njihova ingerencija i krenuli su na vrata. Samo sam im rekla da mu napomenu da silom ne sme ništa da uradi ni meni, ni mojoj ćerki i da ne diraju moje stvari, posle čega su otišli - priča Angelina dodajući da je stanodavac navodno krenuo za njima.

Po njegovom povratku, tri minuta kasnije, kaže naša sagovornica, pojavio se još jedan muškarac.

- Sa vrata je krenuo ka meni i počeo da me hvata i vuče za kosu, odeću, dok ovi ostali sede i gledaju. Dimitra ćerka snimila je telefonom kako me ovaj izvlači iz stana na hodnik. Taj mladić koji je bio tu, kad je video da je Dimitra snimila, kreće ka njoj da joj otme telefon. Ona je istrčala za mnom, a on je baca na pod i počinje da je šutira - prepričava Angelina.

Za to vreme, dodaje, dok su obe bile ispred stana, uspela je ponovo da pozove policiju. Za to vreme, žene koje su bile u stanu, počele su da izbacuju njene stvari napolje.

- Policija je došla i videla kako je taj dečko šutira i kako oni izbacuju u kesama naše stvari iz stana. Kada su poizbacivali šta su hteli, zaključali su vrata i otišli, a policija je stajala i gledala to. Kako su stanodavac i otišli, otišli su policajci, a nas dve smo se smrzavale ispred još nekoliko sati - ispričala je Angelina Vlahović.

Trenutno se nalazi u stanu na dan sa ćerkom, nadajući se da će uskoro uspeti da pronađe stan koji će moći da iznajmi.

Vlasnik stana: Nisam hteo da ovako izađe iz stana

Vlasnik stana Ljubiša Dročić kaže za Telegraf.rs da uopšte nije želeo da Angelina na ovaj način napusti stan, odnosno da se na ovaj način izbaci, nasiljem. Kako kaže, molio ju je da izađe iz njega, a kada je video da neće, promenio je bravu, i rešio da ostane u stanu sa njom dok ona ne reši da izađe.

Ljubiša kaže da "nije imao predstavu kakvu ženu prima u stan, jer mu se predstavila kao filolog, prevodilac nemačkog jezika, fino su razgovarali i imala je takav stav". Ispostavilo se, kako kaže, da je bolesna, i da mnogi imaju problem sa njom. Kaže i da je na snimku njegov zet, a da je do toga došlo "nakon salve uvreda na njegov račun, račun njegove sestre i zeta".

- Ja sam toliko smoren i ne osećam se dobro zbog svega. To je žena koja je nervni bolesnik. Ja sam njoj dao otkaz. Posle 15 dana kako je ona došla u stan ja sam shvatio sa kim imam posla, davao joj otkaz mesec i po dana da izađe iz stana ali ta žena ne planira. Ta žena kad uđe, ne planira da izađe iz stana dok taj stan ne uništi, dok ne iznese stvari iz njega. Tako je barem na bezbroj mesta uradila.

- Javili su se i ljudi iz Beograda koji su isto tako prošli a meni se desio splet okolnosti na koje nisam mogao da utičem, da ovaj čovek nju izbaci, a ja nisam ni planirao da je izbacim. Ja sam promenio bravu i ušao u stan, i okrenuo jezičke da ne može više da ga zaključa, i planirao da ostanem u svom stanu dok joj se ne smuči da bude sa mnom i jednom izađe. Ja uopšte nisam mislio, niti želeo nekome da naudim. To što priča, devojku niko nije pipnuo. Nemam reči da objasnim tolike laži od te žene i kakvim se ona jezikom izražava, verujte da je mene sramota da budem u njenoj blizini - priča Ljubiša za Telegraf.rs.

Čovek koji je izbacivao Angelinu iz stana je, zapravo, Ljubišin zet. On nam objašnjava kako se on našao tu, i zašto je došlo do nasilja.

- Ja sam zvao sestru, poveo ženu da budu svedoci prilikom ulaska. Ona je mene toliko vređala, mada mene ne može da uvredi bolesna osoba, i onda je počela sestru da mi vređa. U tom momentu on je pozvao telefonom moju sestru, i sve to čuo. Došao je, kako je on došao, ona na njega drvlje i kamenje, ne mogu, stramota me da vam pričam šta mu je ona rekla - kaže on.

- Mehanički ništa nije uradila u stanu. Odvrnula mi je hidrant koji je pored ulaznih vrata, ali srećom dole su pločice, pa to nije napravilo štetu. Jeste zid spoljni upropastila i deo gde je zvono. Nije to smak sveta. Nije. Samo sam želeo da se rešim problema. Meni je 50 godina, korona vlada, ne daj Bože da dobijem koronu da umrem, šta ja ostavljam deci, ostavljam ogroman teret da je ne mogu isterati nikad. Ja sam tek kasnije saznao ko je ona - priča Ljubiša.

Ljubiša kaže da nikada taj stan nije izdavao. On živi na selu, a deca su mu bila u njemu dok su pohađala srednju školu. Na pitanje zašto je konkretno on njoj dao otkaz kaže:

- Ne želim takvu osobu niti da bude u blizini bilo koga drugog koga poznajem. 50 mi je godina, nešto slično sreo nisam. Pa kad mi nadređeni kažu "znaš li koga si primio". Predstavila mi se da je završila Filološki fakultet, da je prevodilac nemačkog jezika... Profesor... Takav utisak, takav stav... Nije meni uopšte bitno to što nije platila račune. Mene ne zanima finansijska situacija. Da li razumete da kada primite nešto u kuću i kada vam se život smuči zbog te greške koju ste napravili. Da bih najradije uzeo kantu benzina i zapalio stan. Da ga nema više - priča Ljubiša i nastavlja:

- Napustila je stan. Ali, videli ste kako. I, ja nisam hteo tako. Nije on besan. Šta je bio problem da ona napusti stan. Lepo sam joj rekao: "Izađi, Angelina. Ne mogu više ovo da trpim. Izađi". U zapisniku policijskom stoji da sam joj nudio novac samo da izađe iz stana. Pa kada su mi svi rekli- Ljubiša, sve će ti upropastiti, iznećete ti televizore, sve će ti skršiti pa otići. A šta da čekam? Da čekam i živim u agoniji koja će mi doći za mesec, tri pa i godinu dve. Nemoguće je da vidite osobu od 50 godina, znam da je pametna, da je sa mnom tako fino pričala, a vidite da je nenormalna i da vas namerno provocira i tera da napravite nešto što vam u normalnim okolnostima ne bi palo na pamet. Ja u životu ovo nisam sreo - priča Ljubiša i tvrdi da je policija slikala punu fioku lekova.

Zet sa snimka: 

Njegov zet Dragan Ilić, s obzirom na to da Ljubiša živi na selu i često je na putu u inostranstvo, sa suprugom obilazi stan i provetrava ga.

- Trebalo je da plaćaju kiriju i obaveze, međutim, dotične su se zaključale u stan i više se nisu javljale ni na zvono niti na telefon. U više navrata sam zvao policiju koja je dolazila ali nisu imali pravo da je izbace. Pošto su vrata na stanu blindirana nisam mogao da ih razvalim. Mesec dana traje moja agonija sve dok pre dva dana nisam uspeo da izbacim svojim ključem njihov ključ iz brave. Pozvao sam policiju i otključao vrata. Njih dve su sedele i pile alkohol sa lekovima. One su počele sa vređanjem i psovanjem i pretnjama. Posle izvesnog vremena policija je rekla da oni tu ne mogu ništa i da je znaju od ranije, da se protiv nje vode sudski sporovi sa više stanodavaca kojima je uništila stanove i ostavila velike dugove. Još su mi rekli da je agresivna i da se protiv nje vodi postupak za nasilje u porodici. Policija je otišla a ona je postala sve bezobraznija i drskija - kaže Ilić.

Onda je, kaže, krenuo cirkus.

- Jedan moj komšija je čuo dok su se oblačile u spavaćoj sobi kroz vrata da mala kaže: "Mama, da se udarim sada čašom u glavu i da se isečem?" Mati je rekla "ne sad, posle". Kada sam video kakvo se zlo sprema ja sam sačekao da mama izađe u dnevnu sobu i uhvatio sam je za jaknu i izvukao napolje u hodnik. Devojčica je sve to snimala, a jedan moj komšija je čuvao da ne dođe do neke čaše ili flaše. Potom sam izneo stvari i izneo u hodnik, promenio bravu i zaključao stan - priča Ilić za Telegraf.rs.

Angelina je tada, kako kaže, pozvala policiju i oni su drugi put tog dana došli.

- Policija je uzela izjavu od mene i upisali moje podatke. Ona je tražila od policije da je vrate u stan. Pitali su je čiji je to stan, rekla je da je naš. Ja sam im pokazao priznanice po kojim je napravila dug od preko 100.000 dinara a ona je na to rekla: "Šta me briga, neka me tuži. Policija je bila korektna i rekli su nam da oni nemaju pravo da se mešaju i da pravdu potražimo na sudu.

- Onda je jedan policajac koji je zna rekao: "Ženo, dokle ćeš praviti ljudima probleme, ovo je deseti put da te izbacuju zbog neplaćanja obaveza?" Policija je otišla, a zatim i mi, one su ostale u hodniku preteći sa nekim batinašima. Kada smo mi otišli one su odvrnule hidrant u zgradi i poplavile zidove i stanove na spratu. Komšije su zvale, mi smo jedva izbacili vodu iz stanova. Posle izvesnog vremena one su stavile snimak na društvene mreže i onda su počeli da mi prete raznorazni hoštapleri. Ali su mi se javili i ljudi koje je ova gospođa prevarila i koji se sude sa njom - završio je Ilić.

PU Šabac: Nema elemenata krivičnog dela

Telegraf.rs se ovim povodom obratio i Policijskoj upravi Šabac. Rečeno nam je da su dva puta izlazili na teren i da su ispitali sve svedoke, a u međuvremenu smo dobili i konkretnije odgovore na pitanja. Kako navode iz PU Šabac, patrola policije je 1. februara ove godine, dva puta postupala po prijavi A. V, prvi put kada je prijavila da ima problem sa stanodavcem, a drugi kada je prijavila da su vlasnik stana i njegov komšija pokupili njene i stvari njene šesnaestogodišnje ćerke i izbacili na hodnik, a njih dve izgurali iz stana i zaključali vrata.

"Policija je, preduzimajući sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, odmah po prijavi, izašla na mesto događaja, obavila razgovor sa oboje aktera, kao i svedocima i tom prilikom došla do saznanja da je vlasnik stana svojim ključem otključao vrata i zamenio bravu jer A. V. nije platila stanarinu i mesečne obaveze, da joj je tog dana istekao otkazni rok i da neće da napusti stan", navode iz PU Šabac.

"Oba puta, policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, da se radi o neraščišćenim imovinsko-pravnim odnosima i da se A. V. i vlasnik stana upute na sud kako bi, radi ostvarivanja svojih prava, podneli privatnu tužbu, što je i učinjeno".

Na naše pitanje, da li je prijavljeno da je još jedan muškarac istog dana šutirao i tukao maloletnu ćerku A. V, iz policije su nam rekli da policija nije imala prijavu da je neko šutirao i tukao njenu ćerku.

Video: Stravične scene u autobusu: Vozač psovao i izbacio putnicu bez maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    3. februar 2022 | 15:56

    Tako sam ja imala podstanarku, samohranu majku koja mesecima nije placala racune, napustila stan preko noci, a meni ostali dugovi silni. Svega danas ima, bez obzira na pol, godine itd.

  • Duki

    3. februar 2022 | 14:41

    Sramota velika sramota bemam reci pravda za ovu zenu i njenu cerku .

  • Сремац

    3. februar 2022 | 14:31

    Ићићеш ти у рикверц ускоро...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA