≫ 

Kako je reagovao Novak na priznanje za propagiranje Teslinog dela: Australija nije bila u pravu, nema boljeg

Priznanje Novaku Đokoviću uručio je koordinator Udruženja Teslin toranj u Srbiji Marko Dozet

  • 12

Odlukom uprave i članova Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta, Novaku Đokoviću, najboljem svetskom sportisti dodeljen je 20. januara Orden Nikole Tesle. Ovu vest su preneli skoro svi srpski mediji, ali je pomalo u njenoj senci "promakla" vest da su svetskom teniskom asu broj jedan Novaku Đokoviću 26. januara u Beogradu uručena priznanja za propagiranje Teslinog dela. Priznanja i Teslinu medalju su mu dodelili zajedno Udruženje "Teslin toranj u Srbiji" i Udruženje Inženjera i tehničara Leskovca.

Kako nam je rekla Verica Radivojević, koordinatorka Udruženja "Teslin toranj u Srbiji", bilo je logično da baš Novak bude dobitnik jer on voli Teslu, Tesla mu je idol, kaže. Prema njenim rečima, Novak i udruženje će sigurno nastaviti saradnju. Verica navodi i da su oni, pre fondacije iz Amerike, odlučili da Novak Đoković bude dobitnik Teslinog priznanja.

- Novakova reakcija na to je bila takav osmeh da vam ne mogu opisati - navodi Verica za Telegraf.rs i napominje da Novaka obožava.

Na pitanje kako su reagovali na sve što se s Novakom dešavalo u Australiji uoči početka Australijen opena, Verica kaže:

- Reagovali smo kao većina što je reagovala, podržavali smo ga sve vreme, na sve moguće načine. Australijanci nisu bili u pravu što su to uradili. Nema ispravnijeg, iskrenijeg i boljeg momka od Noleta - smatra Verica.

Priznanje Novaku Đokoviću uručio je koordinator Udruženja "Teslin toranj u Srbiji" Marko Dozet, inače direktor Tesline Naučne fondacije Nijagara i autor "Tragovima velike trojke (Mokranjac, Tesla i Stepa)". Što se tiče Tesline medalje, Udruženje "Teslin toranj u Srbiji" je prvo uručilo, odlukom od prošle godine, a Teslina naučna fondacija iz SAD je donela odluku da dodeli priznanje, ali ono još nije predato.

"Kao što je opšte poznato Novak Đoković veoma često govori javno o Nikoli Tesli i njegovom velikom delu, i divi mu se za sve što je uradio. Novak je 7. novembra 2021. posle osvajanja 37. mastersa u svojoj karijeri na svom Instagram profilu objavio fotografiju gde je obukao majicu sa likom Nikole Tesle koju mu je poklonilo Udruženje Teslin toranj u Srbiji. Tom prilikom je napisao između ostalog da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je osvojio 37. masters u karijeri i što po 7 put završava godinu kao prvi".

"Genije svetskog tenisa je mogao da obuče mnogo šta, ili majicu svojih sponzora koji mu donose… Odmah toga trena predsednik Udruženja Teslin toranj u Srbiji je sazvao sastanak udruženja i predložio da Novak Đoković dobije od udruženja priznanje za propagiranje Teslinog dela. Odluka je bila jednoglasna, a istog dana se ideji priključilo i partnersko Udruženje inženjera i tehničara Leskovca".

"Sve je bilo spremno istog dana i priznanja i medalja, ali se birao trenutak za dodelu. Posle svega onog i neprijatnosti što je doživeo u Australiji za nas nije bilo dileme da je sada najbolji trenutak jer time mu i mi dajemo skromnu podršku da ostane broj jedan još mnogo godina u svetskom tenisu što i verujemo da će biti", navodi se u objavi na Fejsbuku koju su potpisali Dušan Sinadinović, iz Udruženja Teslin toranj u Srbiji i Slobodan Đorđević iz Udruženja inženjera i tehničara Leskovca.

Inače, u Udruženju „Teslin toranj u Srbiji“ ne odustaju od formiranja Teslinog centra i podizanja tornja visine 57 metara koji bi trebalo da postane simbol Srbije. U kanjonu reke Vučjanke, uz jednu od najstarijih hidroelektrana na Balkanu, postavljena je bista Nikole Tesle i maketa Teslinog tornja. To je poklon Udruženja "Teslin toranj u Srbiji", tada je stvoren Teslin park, jedinstven u svetu, jer se tu nalaze bista i toranj zajedno, rekla nam je Verica Radivojević.

Video: Đoković se zahvalio Vučiću: Stavili ste sebe u kompromitujuću situaciju! Dugo ću to pamtiti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minnaa

    4. februar 2022 | 07:53

    Zasluženo najbolji ♥️♥️♥️

  • Ovako

    4. februar 2022 | 09:01

    Pa jednom od kućnih ljubimaca dao je ime Tesla toliko o poštovanju što ne nazva kuče po dedinom imenu kad je to kao neka vrsta poštovanja? Pitam se jeli to način da se promoviše lik i delo velikana?

  • Erak

    4. februar 2022 | 08:42

    Više me zanima kako će reagovati dekan, profesori i studenti Mašinskog fakulteta kad vide ovu sprdnju. Eto dokle smo mi dogurali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA